הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה אפויה וטעימה ברמות

מתכון עוגת גבינה

מתכון של עוגת גבינה אפויה וטעימה ברמות שיוצאת גבוהה וקלילה עם מרקם אלוהי ומענג.

בציפוי קרם שמנתי רך ומפנק שמשדרג את העוגה ומקבלים עוגת גבינה טעימה שתשמח את כולם.

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה

הדפסה
עוגה גבוהה במקרם גבינתי מושלם בטעם של עוד!
של: לוזנה בן אבו

ציוד

  • 1 סיר ג’חנון 24 או תבנית חד פעמית גבוהה
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 7 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
  • 1 קילו גבינה לבנה
  • 1 גביע שמנת של פעם 250 מ"ל
  • 1 גביע נפוליאון שמנת בטעם טבעי 80 גרם
  • 6 כפות קורנפלור

לציפוי:

  • 4 שמנת להקצפה (העוגה היא גבוהה וגדולה ומצריכה כמות כזו)
  • 6 כפות אינסטנט פודינג וניל

שלבי הכנה

  • לחמם תנור על 200 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
  • לשמן את הסיר ג’חנון ונרפד את הסיר בנייר אפייה – נגזור עיגול מהנייר בקוטר הסיר ונניח בתחתית, נגזור רצועות שיהיו בכמה סנטימטר יותר גבוה מגובה הסיר ונרפד מסביב ונשמן גם את נייר האפייה ונניח בצד עד שהבלילה של העוגה מוכנה.
  • להפריד את הביצים – חלבונים בקערת המיקסר וחלמונים בקערה אחרת.
  • להקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד שהקצף יוצא יציב ומבריק (בערך 10 דקות).
  • לערבב בקערה של החלמונים את הגבינות, אינסטנט, והקורנפלור ככה שלא יישארו גושים.
  • לקפל את קצף החלבונים לתוך הגבינות בהדרגה – כל פעם שליש מהתערובת.
  • ניצוק את הבלילה לתוך הסיר המרופד ונכניס לתנור ל-20 דקות.
  • לאחר 20 דקות נוריד את טמפרטורת התנור ל-140 מעלות נפתח ונפריד בעדינות עם סכין מהדפנות רק למעלה, ולאחר מכן נפתח את התנור יותר.
  • לאפות את העוגה עוד שעה ורבע ונכבה את התנור.
  • לתת לה מנוחה בתוך התנור כמה שעות עד שהיא מתקררת,.
  • להוציא ולהכניס למקרר עם הסיר ג’חנון ורק לאחר כמה שעות (עדיף לילה) נחלץ מהסיר.

לציפוי:

  • להקציף במיקסר לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה שיהיה במרקם של גלידה ולעטוף את העוגה.
מתכון עוגת גבינה
צילום: לוזנה בן אבו

מקור: לוזנה בן אבו