מתכון של עוגת גבינה אפויה קלילה וטעימה שכל אחד יכול להכין.
עוגה טעימה במיוחד ומנצחת בשלוש שכבות יפות ומפנקות!



עוגת גבינה אפויה הכי קלה
אין טעים ומתאים מזה ליד כוס הקפה של הבוקר!
ציוד
- תבנית 26
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
עוגה:
- 1 חבילה ביסקוויט 250 גרם
- 1 חבילה חמאה 100 גרם
- 3 ביצים
- 1 חבילה גבינה לבנה 500 גרם
- 1 גביע שמנת חמוצה 9% 200 מ"ל
- ¾ כוס סוכר
- גרידת לימון מעט
- 1 חבילה פודינג וניל 80 גרם
ציפוי:
- 3 גביעים שמנת חמוצה 600 מ"ל
- 4 כפות סוכר
שלבי הכנה
עוגה:
- נטחן דק ביסקוויטים (פתי בר או רגיל) עם חמאה מומסת.
- נהדק את התערובת בתבנית וגם לצדדים קצת.
- נכניס לתנור שחומם 180 מעלות לעשר דקות.
- נערבב ביצים עם גבינה לבנה, שמנת חמוצה, נוסיף לזה את הסוכר והפודינג וניל, והגרדת לימון.
- את התערובת נמזוג לתבנית, ונכניס לאפייה של 50 דקות ואז נוציא. לא לכבות את התנור עדיין.
ציפוי:
- נטרוף 3 גביעי שמנת חמוצה עם 4 כפות סוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- נשפוך על החלק העליון נכניס לתנור לעוד 8 דקות.
- אפשר לקשט עם שקדים גרוסים או תוספת אחרת שאוהבים.
- נקרר ונגיש.
הערות וטיפים
אני הקצפתי לקצף מעל העוגה: שמנת מתוקה ו – 2 כפות אבקת סוכר עם כפית מחית וניל.

מקור: Lidor Moalem
האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה בגביע נוסף של גבינה והאם כשאופים את הפתי בר הוא לא מתקשה ?
היי כרמית,
אפשר בהחלט להחליף לגבינה, והפתי בר יהיה בסדר כי מערבבים אותו עם החמאה.
בהצלחה!