קבלו מתכון של עוגת גבינה אפויה קליל וטעים שכל אחד יכול להכין.
עוגה אפויה הכי טעימה קלה ומנצחת בשלוש שכבות יפות ומפנקות!
עוגת גבינה אפויה הכי קלה
עוגה בשלוש שכבות יפייפיות ומפנקות
ציוד
- תבנית 26
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
עוגה:
- 1 חבילה ביסקוויט 250 גרם
- 1 חבילה חמאה 100 גרם
- 3 ביצים
- 1 חבילה גבינה לבנה 500 גרם
- 1 גביע שמנת חמוצה 9% 200 מ”ל
- ¾ כוס סוכר
- גרידת לימון מעט
- 1 חבילה פודינג וניל 80 גרם
ציפוי:
- 3 גביעים שמנת חמוצה 600 מ”ל
- 4 כפות סוכר
שלבי הכנה
עוגה:
- נטחן דק ביסקוויטים (פתי בר או רגיל) עם חמאה מומסת.
- נהדק את התערובת בתבנית וגם לצדדים קצת.
- נכניס לתנור שחומם 180 מעלות לעשר דקות.
- נערבב ביצים עם גבינה לבנה, שמנת חמוצה.
- נוסיף לזה את הסוכר והפודינג וניל, והגרדת לימון.
- את התערובת נמזוג לתבנית, ונכניס לאפייה של 50 דקות ואז מוציאים. לא נכבה את התנור עדיין.
ציפוי:
- נטרוף 3 גביעי שמנת חמוצה עם 4 כפות סוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- נשפוך על החלק העליון להכניס לתנור לעוד 8 דקות.
- אפשר לקשט עם שקדים גרוסים או תוספת אחרת שאוהבים.
- נקרר ונגיש.
הערות וטיפים
אני הקצפתי לקצף מעל העוגה: שמנת מתוקה ו – 2 כפות אבקת סוכר עם כפית מחית וניל.
מקור: Lidor Moalem
הקצפת שמנת מתוקה ו-2 כפות אבקת סוכר מעל העוגה בנוסף למה שכתבת או במקום?
היי טל,
מקציפים שמנת חמוצה עם סוכר לציפוי מעל העוגה.
בהצלחה!
אבל בנוסף ל3 שמנת חמוצה או במקום?
היי קובי,
בנוסף, יש בסה”כ 4 מיכלי שמנת חמוצה במתכון.
בהצלחה!!