הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה אפויה גבוהה וקלילה

מתכון עוגת גבינה

קבלו מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה וטעימה.

עוגה שיוצאת גבוהה וקלילה עם מרקם מעולה ומענג.

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה

הדפסה
מרקם מושלם עם טעם של עוד!
של: לוזנה בן אבו

ציוד

  • 1 סיר ג'חנון 24 / תבנית חד פעמית גבוהה
  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מיקסר

מרכיבים

  • 7 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
  • 1 קילו גבינה לבנה
  • 1 גביע שמנת של פעם 200 מ"ל
  • 1 גביע נפוליאון שמנת בטעם טבעי 200 גרם
  • 6 כפות קורנפלור

לציפוי:

  • 4 מיכלי שמנת להקצפה 250 מ"ל לאחת
  • 6 כפות אינסטנט פודינג וניל

שלבי הכנה

  • לחמם תנור על 200 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
  • לשמן את הסיר ג'חנון ולרפד את הסיר בנייר אפייה.
  • לגזור עיגול מהנייר בקוטר הסיר ולהניח בתחתית.
  • לגזור רצועות שיהיו בכמה סנטימטר יותר גבוה מגובה הסיר.
  • לרפד מסביב ולשמן גם את נייר האפייה ולהניח בצד עד שהבלילה של העוגה מוכנה.
  • להפריד את הביצים – חלבונים בקערת המיקסר וחלמונים בקערה אחרת.
  • להקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד שהקצף יוצא יציב ומבריק (בערך 10 דקות).
  • בינתיים בקערה של החלמונים לערבב את הגבינות, אינסטנט, והקורנפלור ככה שלא ישארו גושים.
  • לקפל את קצף החלבונים לתוך הגבינות בהדרגה – כל פעם שליש מהתערובת.
  • ליצוק את הבלילה לתוך הסיר המרופד ולהכניס לתנור ל-20 דקות.
  • לאחר 20 דקות נוריד את טמפרטורת התנור ל-140 מעלות .
  • לפתוח ולהפריד בעדינות עם סכין מהדפנות רק למעלה, ואחרי זאת זהו פותחים את התנור יותר.
  • לאפות את העוגה עוד שעה ורבע ונכבה את התנור.
  • לתת לה מנוחה בתוך התנור כמה שעות עד שהיא מתקררת.
  • להוציא ונכניס למקרר עם הסיר ג'חנון ורק לאחר כמה שעות (עדיף לילה) לחלץ מהסיר.

לציפוי :

  • להקציף במיקסר לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה שיהיה במרקם של גלידה .
  • לעטוף את העוגה עם קלף.
מתכון עוגת גבינה
צילום: לוזנה בן אבו

מקור: לוזנה בן אבו