קבלו מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה וטעימה.
עוגה שיוצאת גבוהה וקלילה עם מרקם מעולה ומענג.
עוגת גבינה אפויה
מרקם מושלם עם טעם של עוד!
ציוד
- 1 סיר ג'חנון 24 / תבנית חד פעמית גבוהה
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
מרכיבים
- 7 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- 1 קילו גבינה לבנה
- 1 גביע שמנת של פעם 200 מ"ל
- 1 גביע נפוליאון שמנת בטעם טבעי 200 גרם
- 6 כפות קורנפלור
לציפוי:
- 4 מיכלי שמנת להקצפה 250 מ"ל לאחת
- 6 כפות אינסטנט פודינג וניל
שלבי הכנה
- לחמם תנור על 200 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
- לשמן את הסיר ג'חנון ולרפד את הסיר בנייר אפייה.
- לגזור עיגול מהנייר בקוטר הסיר ולהניח בתחתית.
- לגזור רצועות שיהיו בכמה סנטימטר יותר גבוה מגובה הסיר.
- לרפד מסביב ולשמן גם את נייר האפייה ולהניח בצד עד שהבלילה של העוגה מוכנה.
- להפריד את הביצים – חלבונים בקערת המיקסר וחלמונים בקערה אחרת.
- להקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד שהקצף יוצא יציב ומבריק (בערך 10 דקות).
- בינתיים בקערה של החלמונים לערבב את הגבינות, אינסטנט, והקורנפלור ככה שלא ישארו גושים.
- לקפל את קצף החלבונים לתוך הגבינות בהדרגה – כל פעם שליש מהתערובת.
- ליצוק את הבלילה לתוך הסיר המרופד ולהכניס לתנור ל-20 דקות.
- לאחר 20 דקות נוריד את טמפרטורת התנור ל-140 מעלות .
- לפתוח ולהפריד בעדינות עם סכין מהדפנות רק למעלה, ואחרי זאת זהו פותחים את התנור יותר.
- לאפות את העוגה עוד שעה ורבע ונכבה את התנור.
- לתת לה מנוחה בתוך התנור כמה שעות עד שהיא מתקררת.
- להוציא ונכניס למקרר עם הסיר ג'חנון ורק לאחר כמה שעות (עדיף לילה) לחלץ מהסיר.
לציפוי :
- להקציף במיקסר לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה שיהיה במרקם של גלידה .
- לעטוף את העוגה עם קלף.
מקור: לוזנה בן אבו
להשאיר תגובה