הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית בסיר ג’חנון

מתכון עוגת גבינה

מתכון של עוגת גבינה אפויה קלאסית, שיוצאת טעימה נימוחה ואוורירית, במרקם ‘ענן’ וטעם מטריף חושים!

עוגת גבינה אפויה, טעימה במיוחד שיוצאת גבוהה ומרשימה. העוגה יוצאת כל כך יפה ומרשימה שכל האורחים בטוחים שקניתי אותה.

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית בסיר ג’חנון

הדפסה
מתכון של עוגת גבינה אפויה קלאסית, שיוצאת טעימה נימוחה ואוורירית, במרקם ‘ענן’ וטעם מטריף חושים!
של: גילה בן ישי

ציוד

  • תבנית: סיר ג’חנון 24 משומן בחמאה היטב
  • כוס: כוס חד פעמית לשתייה חמה.

מרכיבים

  • 1 קופסת גבינה לבנה 750 גרם
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15% 200 מ”ל
  • 6 ביצים מופרדות L
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
  • ¼ 1 כוסות סוכר
  • 4 כפות קורנפלור
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

שלבי הכנה

  • לקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף לבן ויציב בקערת המיקסר – אחרי זאת נעביר לקערה נקיה.
  • לנקות את קערת המיקסר ונקציף בה כעת את החלמונים עם רבע כוס הסוכר ו-2 וניל.
  • להוסיף בהדרגה את הגבינות והשמנת ואחר כך את הקורנפלור והאינסטנט. נקציף לאחידות.
  • לסיום לערבב עם מרית את החלבונים שהנחנו בצד לתערובת החלמונים.
  • להניח בתחתית התנור תבנית מים מלאה מעליה תבנית רשת שעליה תהיה מונחת תבנית העוגה.
  • לשפוך את התערובת לסיר ונכניס לתנור 180 מעלות חום עליון תחתון – אפיה שעה.
  • לא להוציא עד התקררות ונהפוך על צלחת הגשה.
מתכון עוגת גבינה
צילום: שרית יצחקי

מקורגילה בן ישי