מה שאני אוהב הכי זה עוגות הגבינה ומה שאני אוהב בעוגות גבינה זה שלא חייבים לחכות עד לשבועות כדי לאכול אותן.
עוגה רכה טעימה ונהדרת ללא צניחות או סדקים ועם ציפוי מופלא! מתכון של עוגת גבינה אפויה וממכרת.
עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת
ציוד
- כוס מידה אוניברסלית
- תבנית עגולה 24 – עם נייר אפייה משומן בצדדים
- מטרפה
מרכיבים
לתחתית:
- 1 כוס + 3 כפות של פתי-בר טחונים
- 1 כוס שקדים מולבנים טחונים
- 2 כפות סוכר
- 130 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
- 500 גרם גבינה לבנה רכה 5%
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 5 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס חלב
- 4 כפות שטוחות קורנפלור
- 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית תמצית/מחית וניל
- גרידת לימון מחצי לימון
לציפוי:
- 600 מ”ל שמנת חמוצה 15%
- 3 כפות גדושות אבקת סוכר
- 2 כפות סוכר
- ½ כפית תמצית וניל
שלבי הכנה
לתחתית:
- נערבב בקערה את כל מרכיבי התחתית פתי-בר טחונים, שקדים מולבנים טחונים, סוכר וחמאה מומסת.
- נרפד בשכבה אחידה של כחצי סנטימטר את תחתית התבנית.
לעוגה:
- נערבב בקערה, בעזרת מטרפה, היטב את המסקרפונה כדי לאוורר אותה.
- נוסיף לקערה את הגבינה הלבנה, 5 חלמונים (הצהוב של הביצה) אינסטנט פודינג ונערבב עד לקבלת מרקם חלק.
- בכלי אחר, נערבב היטב ונמיס את הקורנפלור בחלב ואז נוסיף לקערה עם תערובת הגבינות .
- נוסיף את הווניל וגרידת הלימון ונערבב.
- נקציף בקערה, את 5 החלבונים (הלבן של הביצה) וכשמתחיל להתגבש קצף נוסיף בהדרגה את הסוכר.
- נקציף עד לקבלת קצף רך (לא נוקשה. קצף נוקשה יפגע בנימוחות).
- נערבב בעזרת מטרפה את שתי התערובות ויוצקים לתבנית.
- נכניס לתנור לאפייה של שעה וחצי ב- 130 מעלות על תכנית אפייה טורבו או רגילה.
- לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה!
- נוציא בסיום האפייה את העוגה מהתנור לצינון קל.
- נערבב בקערה, את השמנת החמוצה, הסוכר, אבקת הסוכר ותמצית הווניל.
- נוציא את נייר האפייה מדפנות התבנית ויוצקים את על העוגה את תערובת הציפוי.
- נחזיר לתנור לעוד כ-10 דקות על 150 מעלות.
הערות וטיפים
- אחרי האפייה חשוב לצנן את העוגה ולשמור אותה במקרר כמה שעות לפני ההגשה.
- את הגבינות והביצים נוציא החוצה שישהו בטמפרטורת החדר כשעה לפני ההכנה.
- חשוב להקפיד על הפרדת הביצים (מאוד חשוב) ובעיקר הקצפת החלבונים.
מקור: Ariella Goldman
להשאיר תגובה