עוגת גבינה אפויה שמרקם מפנק במיוחד שאתם רוצים להכין! מתכון פשוט לעוגה במרקם אוורירי וממפנק במיוחד שתדרג לכם כל רגע דל ותהפוך כל יום שגרה לחגיגה! מתכון קל שכולם יכולים להין והעוגה תמיד יוצאת מוצלחת ומרשימה!
עוגת גבינה אפויה
מתכון פשוט לעוגת גבינה גבוהה
ציוד
- 3 תבניות אינגליש קייק או סיר ג’חנון 22-24
מרכיבים
- 1 ק”ג גבינה לבנה 5%
- 2 גביעים שמנת חמוצה
- 7 ביצים מופרדות
- ½1 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 6 כפות גדושות קורנפלור
- 4 כפות גדושות פודינג וניל
שלבי הכנה
- מסננים את הגבינות בחיתול בד במשך כחצי שעה.
- מערבבים היטב חלמונים עם חצי כוס סוכר עם מטרפה. מוסיפים את הגבינה והשמנת, ומערבבים עד שכל התערובת חלקה.
- מסננים את הקורנפלור והפודינג לגבינה ומערבבים שוב עד שאין גושים והתערובת חלקה.
- מקציפים חלבונים עם כוס סוכר וסוכר וניל בהדרגה עד שהתערובת הופכת לקצף לא חזק מדי.
- מוסיפים 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות לקצף ומקפלים בעדינות ואז מחזירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית האפייה. שמים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור, ומעל התבנית שמים את הרשת ועליה שמים את תבנית העוגה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 15 דקות, ואז מורידים ל-130 מעלות לעוד שעה ו-15 דקות.
- מומלץ לשים מגבת מקופלת בקצה הפתח של דלת התנור לאורך כל זמן האפייה, גם מונע התפוצצות.
- לאחר האפייה משאירים עוד שעה וחצי בתנור ולא פותחים.
מקור: עוגת גבינה – מעיין אחוול אטיאס
אף פעם לא מצליח לי כמו בתמונות