הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה אפויה אישית ללא קורנפלור

מתכון עוגת גבינה

מתכון של עוגת גבינה אפויה אישית ומצוינת, שסוגרת הפינה בכל פעם שהפה משתוקק למשהו מתוק ורך ליד הקפה.

עוגה יפה וקלה שמורכבת מחומרי גלם עשירים ורכים ונטולת קורנפלור, עסיסית ואוורירית.

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה אישית ללא קורנפלור

הדפסה
עוגה יפה וקלה שמורכבת מחומרי גלם עשירים ורכים ונטולת קורנפלור, עסיסית ואוורירית.
Servings 12 עוגות
של: לינדה אמגר לנגנאואר

ציוד

  • תבנית מאפינס
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לבסיס:

  • פתיבר טחון 100 גרם
  • חמאה מומסת 50 גרם
  • 1 כף סוכר
  • 2 מיכלים גבינת נפוליאון בטעם טבעי 450 גרם סה”כ, בטמפרטורת החדר
  • כוס סוכר 130 גרם סה”כ
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ מיכל שמנת חמוצה + עוד + כפית שמנת. אפשר לשקול 115 גרם, ושהשמנת תהיה בטמפרטורת החדר
  • ½ כפית גרידת לימון לא חובה אבל מוסיף

שלבי הכנה

להכנת הבסיס:

  • נערבב את כל מצרכי הבסיס יחד, נחלק כמות של בערך כף מידה בכל שקע של תבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר,
  • נהדק היטב בעזרת תחתית של כוס קטנה, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.

להכנת המלית:

  • במיקסר נערבל במהירות בינונית את גבינת נפוליאון עד שהיא רכה וקרמית.
  • נוסיף סוכר ותמצית וניל ולערבל לתערובת חלקה, לא לשכוח מידי פעם לגרד את תחתית ודפנות הקערה עם מרית כדי להבטיח שהכל יעורבב יחד.
  • נוסיף ביצה, לערבל לאחידות ואז להוסיף את הביצה השנייה.
  • נערבל לאחידות, להוסיף שמנת חמוצה (בשלב זה, אם רוצים, מוסיפים גם גרידת לימון) ולערבל לבלילה חלקה ודלילה.
  • נחלק את הבלילה שווה בין בסיסי הפתי בר (כמות של בערך 2 כפות בכל שקע).
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, 18-22 דקות. העוגות לא צריכות להזהיב, הן מוכנות כשהן יציבות, אבל עדיין מעט רוטטות במרכז.
  • נקרר על השיש, לכסות את התבנית בניילון נצמד או נייר כסף.
  • נכניס לילה למקרר להתייצבות ולהגיש.
  • ניתן לקשט עם קצפת, פירות טריים, ריבת פירות ביתית, זילופי שוקולד, ריבת חלב, סילאן ועוד…

הערות וטיפים

הגבינה, השמנת חמוצה והביצים אמורים להיות בטמפרטורת החדר.
במידה ולאחר הרכבת העוגות נשארת בלילת גבינה אפשר להכין עוד שתי עוגות ללא בסיס פתי בר בתבניות סיליקון אישיות.
מתכון עוגת גבינה
צילום: שרית יצחקי

מקורלינדה אמגר לנגנאואר