הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת בננות בחושה (ללא סוכר מעובד וקמח לבן!)

עוגת בננות
צילום: עידית מרום

עוגת בננות בחושה – אז הקדשנו 10 דקות בלבד וקערה אחת, ובתוך זמן קצר כבר חיכתה לנו על השולחן המושלמת היפה והטעימה הזאת לפינוק מתוק של בוקר.

עוגת בננות בריאה עם אגוזים בשיא השלמות, שיש שיכנו אותה גם לחם בננה, אבל מה זה משנה איך קוראים לדבר המהמם והטעים הזה, העיקר שהיא בחושה מכל טוב עם הפרי האנרגטי הזה וקוואקר עשיר בסיבים, ונטולת קמחים לבנים וסוכרים מעובדים.

בפנים יחכה לכם מרקם רך ומעט לח, מעל מעטה קריספי נהדר מנוקד בשבבי אגוזים או פצפוצי שוקולד מריר, ועל הכל משתלט טעם מתוק וטבעי שיענג אתכם בכל בוקר עם קפה חם לפתיחת יום טוב באמת!

עוגת בננות
צילום: עידית מרום
עוגת בננות

עוגת בננות בחושה בריאה עם אגוזים

הדפסה
קערה אחת, 10 דקות, ועל השיש תחכה לכם עוגת בננה בריאה וממכרת.
של: עידית מרום

ציוד

  • תבנית: אינגליש קייק גדולה
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 3 בננות בשלות מעוכות במזלג אפשר גם בננות קפואות, אך כדאי לטחון אותן בבלנדר עם השמן, הסוכר והביצים לפני שמוסיפים את היבשים
  • כוס שמן קוקוס/שמן זרעי ענבים
  • כוס סוכר קוקוס אפשר סוויטנגו במקום
  • 2 ביצים ניתן להחליף עם חצי כוס רסק תפוחים טבעי
  • 1 כפית תמצית וניל / קינמון
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • מלח מעט
  • 1 כוס קוואקר מהיר הכנה
  • ¾ כוס קמח כוסמין מלא

תוספות:

  • כוס אגוזי מלך גרוסים
  • ¼ כוס צימוקים /פצפוצי שוקולד מריר

שלבי הכנה

  • לטרוף את כל הרטובים, ולהוסיף את היבשים.
  • להוסיף את התוספות לפני שמערבבים את הקמחים ולערבב עד לאיחוד.
  • להעביר לתבנית אינגליש גדולה, מרופדת בנייר אפייה.
  • לאפות על חום של 175 מעלות כ-40-35 דקות.
עוגת בננות
צילום: עידית מרום

מקור: מתכון לעוגת בננות מאת: N.D. עידית מרום – נטורופתית

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריאובאינסטגרם