עוגת בננות מושלמת עם אגוזים בשיא השלמות, שיש שיכינו אותה גם לחם בננה, העיקר שהיא בחושה מכל טוב עם הפרי האנרגטי הזה וקוואקר עשיר בסיבים, ונטולת קמחים לבנים וסוכרים מעובדים.
במרקם רך ומעט לח, מעל מעטה קריספי טעים מנוקד בשבבי אגוזים או פצפוצי שוקולד מריר, ועל הכל משתלט הטעם מתוק והטבעי שיענג אתכם בכל בוקר עם קפה חם לפתיחת יום טוב באמת!
עוגת בננות בחושה בריאה עם אגוזים
ציוד
- תבנית: אינגליש קייק גדולה
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 3 בננות בשלות מעוכות במזלג אפשר גם בננות קפואות, אך כדאי לטחון אותן בבלנדר עם השמן, הסוכר והביצים לפני שמוסיפים את היבשים
- ⅓ כוס שמן קוקוס / שמן זרעי ענבים
- ⅓ כוס סוכר קוקוס אפשר סוויטנגו במקום
- 2 ביצים ניתן להחליף עם חצי כוס רסק תפוחים טבעי
- 1 כפית תמצית וניל / קינמון
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- מלח מעט
- 1 כוס קוואקר מהיר הכנה
- ¾ כוס קמח כוסמין מלא
תוספות:
- ⅓ כוס אגוזי מלך גרוסים
- ¼ כוס צימוקים / פצפוצי שוקולד מריר
שלבי הכנה
- נטרוף את כל הרטובים, ונוסיף את היבשים.
- נוסיף את התוספות לפני שנערבב את הקמחים ונערבב עד לאיחוד.
- נעביר לתבנית אינגליש גדולה, מרופדת בנייר אפייה.
- נאפה על חום של 175 מעלות כ-40-35 דקות.
מקור: מתכון לעוגת בננות מאת: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
להשאיר תגובה