הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת ביסקוויטים קלה במילוי מפתיע!

מתכון עוגת ביסקויטים

קבלו מתכון הכי פשוט ומעולה לעוגת ביסקוויטים.

עוגה קלה ומרשימה במרקם פריך וחמאתי עם במילוי קרם ריבת חלב.

מתכון עוגת ביסקויטים
צילום: ענת חן
מתכון עוגת ביסקויטים

עוגת ביסקוויטים קלה ומרשימה במילוי מפתיע!

הדפסה
מרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה
של: ענת חן

ציוד

  • כוס חד פעמית לשתייה חמה
  • תבנית חד פעמית 33×27 ס”מ

מרכיבים

  • 1 חבילה ביסקוויטים פתי בר 500 גרם בערך – עדיף טעם קרמל
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות נס קפה
  • 600 מ”ל שמנת מתוקה
  • כוס חלב
  • 6 כפות ריבת חלב
  • 4 כפות סוכר אם רוצים יותר מתוק אפשר להוסיף
  • 1 חבילה פודינג וניל אינסטנט 80 גרם
  • 1 כוס קוקוס קלוי – אפשר לוותר למי שלא אוהב קוקוס

לגנאש שוקולד:

  • 300 גרם שוקולד מריר 3 חפיסות
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה 1 מיכל
  • 1 כף שמן

שלבי הכנה

  • לערבב את החלב וקפה בכוס ומניחים בצד.
  • להקציף במיקסר את הפודינג עם השמנת מתוקה ו-⅓ כוס חלב.
  • להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קרם יציב אבל חמאתי. להיזהר מהקצפת יתר.
  • שליש מהקרם להשאיר כפי שהוא ובשני שלישים הנותרים מוסיפים את ריבת החלב (6 כפות) ומערבבים היטב.
  • לטבול את הביסקוויטים בנס קפה.
  • לסדר שכבה של ביסקוויטים בצורה אחידה ובשלב זה נזלף את הקרם ריבת חלב על הביסקוויטים, וככה שכבת הקרם אחידה.
  • מעל לפזר קוקוס, ואז שוב לטבול ביסקוויטים בנס קפה ומסדרים, אבל הפעם מזלפים את הקרם וניל מעל.
  • שוב לטבול ביסקוויטים בנס קפה ולסדר , ואז לזלף קרם ריבת חלב ומעל שוב קוקוס. ושוב שכבה רביעית ואחרונה.

הכנת הגנאש:

  • לחמם את השמנת מתוקה בסיר וממיסים לתוך השמנת את השוקולד המריר ומוסיפים כף שמן.
  • להעביר דרך מסננת, כדי שלא יהיו גושים, ומצפים את העוגה.
  • לאחר שהקפאנו אותה שעה שעתיים במקרר למזוג עליה גנאש בטמפרטורת חדר.
  • להעביר לקירור ללילה או לשש שעות לפחות להתייצבות מקסימלית.
  • לחתוך עם סכין חדה שהעברנו במים רותחים.
מתכון עוגת ביסקויטים
צילום: ענת חן

מקור: עוגת ביסקוויטים – ענת חן