קבלו מתכון להכנת עוגת ביסקוויטים נוסטלגית ומשגע.
עוגה המשודרגת בקרם גבינה קטיפתי יציב בשני צבעים מהממים.
עוגת ביסקוויטים נוסטלגית משודרגת ומשגעת
עם קרם גבינה עשירה וגנאש
ציוד
- תבנית: קוטר 26
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
למלית:
- ¼1 כוסות חלב 3% 300 מ”ל
- ½ כוס סוכר סה"כ 90 גרם
- 1 גביע + 2 כפות גבינה לבנה 9% 290 גרם
- 4 כפיות גדושות פודינג בטעם וניל 36 גרם
- 2 כפיות גדושות אבקת קקאו 10 גרם
- 250 מ”ל שמנת מתוקה 32% שומן 1 מיכל
לשכבות הביסקוויטים:
- ½2 שרוולים ביסקוויט פתי בר בטעם וניל 275 גרם
- ¼ כוס חלב 3% 60 מ”ל
- 1 כפית שטוחה קפה נמס
- ¼ כוס מים רותחים
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר – 60% מוצקי קקאו לפחות 1 חפיסה
- ⅓ כוס שמנת מתוקה 32% שומן 50 מ”ל
שלבי הכנה
להכנת המלית :
- להקציף את השמנת מתוקה עם סוכר, פודינג וחלב, לא לקרם יציב אלא לקצפת אוורירית ורכה.
- להוסיף את הגבינה ומקפלים בעדינות.
- להוציא שליש מהמלית ומערבבים עם הקקאו בעדינות בקערה נפרדת (על מנת שתהיה לנו גם שכבה חומה).
להכנת שכבות הביסקוויטים :
- לערבב מים רותחים, חלב ונס קפה.
- בכל פעם טובלים את הפתי-בר בקפה המוכן לפני שמניחים בתבנית (טבילה ממש קצרה, וניעור קליל).
להכנת הגנאש :
- להרתיח את השמנת על הגז או במיקרוגל עד שהיא מבעבעת.
- להוציא ונוסיף את השוקולד המריר (שבור לחתיכות).
- לערבב היטב. לאחר מכן נצנן מעט בחוץ.
להרכבת העוגה:
- שכבת פתי בר טבולים בקפה, ואז שכבה מהמלית הלבנה, עוד שכבה של פתי בר, ואז שכבת מהמלית החומה, לאחר מכן עוד שכבה של פתי בר, ואז עוד שכבה מהמלית הלבנה, ולבסוף ציפוי גנאש.
מקור: עוגת ביסקוויטים – הילה סמוכה רשתי
להשאיר תגובה