עוגת ביסקוויטים מושחתת כזו עוד לא יצא לכם לטעום! שילוב מנצח של קרם ריבת חלב עשיר וגנאש שוקולד איכותי, וכל הטוב הזה בעודה אחת! עוגה מרשימה למראה ומושלמת כשרוצים לפנק, לפנק, לפנק! כל כך טעימה עד שלא תפסיקו להחמיא לעצמכם!
עוגת ביסקוויטים מושחתת
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית חד פעמית 33×27 ס”מ
מרכיבים
- 500 גרם ביסקוויטים פתי בר – עדיף בטעם קרמל
- 1 כוס חלב
- 2 כפות נס קפה
- 600 מ”ל שמנת מתוקה
- ⅓ כוס חלב
- 6 כפות ריבת חלב
- 4 כפות סוכר – לאוהבי המתוק, ניתן להוסיף סוכר
- 1 פודינג וניל אינסטנט
- 1 כוס קוקוס קלוי, לא חובה
לגנאש שוקולד:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 250 מ”ל שמנת מתוקה
- 1 כף שמן
שלבי הכנה
- מערבבים חלב וקפה בכוס ומניחים בצד.
- מקציפים במיקסר פודינג עם שמנת מתוקה ו-⅓ כוס חלב ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד קבלת קרם יציב, אבל חמאתי. להיזהר מהקצפת יתר.
- שליש מהקרם משאירים כפי שהוא ובשני שלישים הנותרים מוסיפים את ריבת החלב (6 כפות) ומערבבים היטב.
- טובלים את הביסקוויטים בנס קפה, מסדרים שכבה של ביסקוויטים בצורה אחידה ובשלב זה מזלפים את קרם ריבת החלב על הביסקוויטים, וככה שכבת הקרם אחידה.
- מפזרים קוקוס מעל, מוסיפים שכבת ביסקוויטים טבולה בנס קפה, אבל הפעם מזלפים את הקרם וניל מעל.
- חוזרים על שתי הפעולות האחרונות ומוסיפים שתי שכבות נוספות ומעבירים למקפיא לשעה.
- מכינים את הגנאש – מחממים בסיר שמנת מתוקה, ממיסים בתוך השמנת שוקולד המריר, מוסיפים כף שמן ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מצפים את העוגה בעזרת מסננת, כדי שלא יהיו גושים.
- מעבירים לקירור ללילה או לשש שעות לפחות להתייצבות מקסימלית וחותכים עם סכין חדה שהעברנו במים רותחים.
מקור: עוגת ביסקוויטים – ענת חן
להשאיר תגובה