הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לא רק לפסח: עוגת אגוזים עם קרם וניל

עוגת אגוזים עם קרם וניל

עוגת אגוזים עם קרם וניל, עוגה מרשימה למראה, במרקם אוורירי וטעם עשיר במיוחד! עוגה מפנקת שכדאי להכין בפסח, אך אפשר להכין בכל מועד ותמיד יוצאת טעימה! עוגה משגעת שתמיד גורפת מחמאות ותמיד כיף לאכול לצד הקפה.

עוגת אגוזים עם קרם וניל

עוגת אגוזים עם קרם וניל לפסח

הדפסה
מתכון קל לעוגת אגוזים עם קרם וניל טעימה ומפנקת
של: אריאלה גולדמן

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 7 חלבונים
  • 7 חלמונים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח תופח בפסח: 1 כוס קמח מצה דק לעוגות + כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט וניל 80 גרם
  • 1 כוס סוכר

שלבי הכנה

הכנת הבלילה

  • מחממים תנור מראש ל־170 מעלות. מקציפים חלבונים בקערת המיקסר עם וו הקצפה לקצף רך.
  • מוסיפים בהדרגה כוס סוכר ומקציפים לקצף יציב ומבריק.
  • מוציאים בעדינות לקערה ומניחים בצד.
  • מקציפים שבעה חלמונים עד לקציפה סמיכה, מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס שמן וכפית תמצית וניל וממשיכים להקציף עד לאיחוד.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות איטית ומחליפים לוו גיטרה.
  • מוסיפים לקערה ומערבלים כוס קמח וכוס אגוזי מלך קצוצים דק.
  • מאחדים בתנועות קיפול ידניות ובעדינות את קצף החלבונים עם קצף החלמונים.
  • משמנים תבנית היטב כולל דפנות, יוצקים פנימה את הבלילה ומיישרים עם מרית.
  • אופים בתוכנית אפייה רגילה במשך כ־45 דקות, כאשר ממקמים התבנית בשליש תחתון בתנור, מדף שני מלמטה, בודקים עם קיסם ומצננים היטב.

הכנת הציפוי

  • מקציפים במיקסר עם וו הקצפה שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט וניל.
  • מצפים את פני העוגה בקרם (אפשר גם דפנות).
  • מעטרים באגוזים גרוסים ובפתיתי שוקולד מריר.
  • מעבירים לקירור למשך כארבע שעות.
עוגת אגוזים עם קרם וניל
צילום: אריאלה גולדמן


מקור: Ariella Goldman