אם בא לכם להתפנק בשבת בעוגה עם מרקם רך וטעם משגע, אנחנו ממליצים לכם בחום על עוגת אגוזים! עוגה מפנקת במיוחד, שכיף לאכול לצד כוס שתייה חמה או סתם כשמתחשק לנשנש וכל ביס ממנה יעלה בכם חיוך! מתכון קל לדואגים!
עוגת אגוזים רכה ומפנקת
ציוד
- תבנית טבעת או תבנית עגולה 26
- כוס חד פעמי לשתיה חמה
מרכיבים
- 6 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 כף תמצית וניל
- 1 ½ כוסות קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס אגוזים טחונים דק או גס
- ½ כוס שוקולד צ’יפס
שלבי הכנה
- מקציפים בקערה חלבונים עם הסוכר (את הסוכר להוסיף בהדרגה) עד קבלת קצף תפוח ויציב.
- מקציפים בקערה נפרדת חמאה, חלמונים, תמצית וניל, קמח, מיץ תפוזים, אגוזים, אבקת אפייה ושוקולד צ’יפס עד קבלת בלילה אחידה.
- בעזרת מרית או כף לוקחים מקצף החלבונים ומוסיפים לקערת החלמונים, לא בבת אחת. מערבבים בעדינות בכל הוספה, עד להטמעה ואיחוד. להימנע מערבוב יתר.
- יוצקים לתבנית עם נייר אפייה משומן מעט בדפנות. ניתן גם בלי נייר אפייה ולשמן את כל התבנית.
- אופים ב־175 מעלות במשך כ־40 דקות.
- מפזרים אבקת סוכר או מצפים בשוקולד.
מקור: עוגת אגוזים – אצל ברכה במטבח
מוזמנים גם לבקר בדף הפייסבוק
להשאיר תגובה