עוגת אגוזים לפסח עם קרם שמנת מפנק במיוחד, שתשדרג לכם את החג ותעשה ממנו פינוק גדול יותר מכל קינוח אחר! מתכון פשוט, שכל אחד יכול להכין וכל שלב הכנה בעוגה הזה שווה כל ביס! לא תאימנו כמה טעימה, חגיגית ומפנקת!
עוגת אגוזים לפסח
מתכון פשוט לעוגת אגוזים לפסח עם קרם שמנת
ציוד
- 2 תבניות חד פעמיות,בינוניות,מרובעות.
- 1 כוס מידה אוניברסלית
מרכיבים
- 6 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- מעט מלח
- ¾ כוס קורנפלור
- ¾ כוס קמח מצה
- 1 כוס מים פושרים
- 1 כוס אגוזי מלך טחונים
- ½ כוס שמן
- 1 אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 2 שמנת חמוצה גביעים של 200 מ”ל
שלבי הכנה
- מקציפים עם מקצף במיקסר חלבונים עם מעט מלח עד קבלת לקצף יציב.
- מעבירים לקערה אחרת.
- בקערה של המיקסר שמים: חלמונים ומקציפים עם הסוכר שמוסיפים בהדרגה עד קבלת בלילה תפוחה.
- מוסיפים לחלמונים: תמצית וניל. מוסיפים תוך כדי הקצפה איטית שמן. מים וממשיכים להקציף באיטיות.
- מוסיפים אגוזים, קורנפלור, אבקת אפייה וקמח מצות ומקציפים עד קבלת בלילה אחידה (יוצאת די נוזלית וזה בסדר).
- מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לבלילה.
- מחלקים את הבלילה לשתי התבניות ואופים עד שקיסם יוצא יבש, במשך כ־25 דקות כל אחת.
- מצננים היטב.
- מכינים קרם: מקציפים שני שמנת עם פודינג וניל לקרם.
- מורחים מחצית מהקרם על אחת השכבות, מכסים עם העוגה השניה ומעליה מורחים את הקרם שנותר.
- לקישוט מגרדים שוקולד מריר.
מקור: ישראלה אזולאי
להשאיר תגובה