הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת אגוזים טעימה רכה בטירוף

מתכון עוגת אגוזים

קבלו מתכון להכנת עוגת אגוזים טעימה במיוחד.

עוגה במרקם מענג וקראנצ’יות עדינה של אגוזים טחונים.

מתכון עוגת אגוזים
צילום: אצל ברכה במטבח
מתכון עוגת אגוזים
צילום: אצל ברכה במטבח
מתכון עוגת אגוזים

עוגת אגוזים טעימה רכה בטירוף

הדפסה
מרקם חלומי עם טעם מרשים
של: אצל ברכה במטבח

ציוד

  • רינג / תבנית עגולה 26
  • כוס חד פעמי לשתיה חמה

מרכיבים

  • 6 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה 1 חבילה גדולה
  • 1 כף תמצית וניל
  • ½1 כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט אם אין אפשר קנוי
  • 1 כוס אגוזים טחונים דק או גס
  • ½ כוס של שוקולד צ’יפס

שלבי הכנה

בקערה ראשונה:

  • להקציף את החלבונים עם הסוכר (את הסוכר להוסיף בהדרגה) עד לקבלת קצף תפוח ויציב.

בקערה שניה נפרדת :

  • להקציף יחד את החמאה, חלמונים, תמצית וניל, קמח ,מיץ התפוזים, אגוזים, אבקת אפיה ושוקולד צ’יפס. מקציפים עד לבלילה אחידה.
  • בעזרת מרית או כף לוקחים מקצף החלבונים ומוסיפים לקערת החלמונים, לא בבת אחת.
  • לערבב בעדינות בכל הוספה, עד להטמעה ואיחוד. להימנע מערבוב יתר.
  • לצקת לתבנית עם נייר אפיה בתחתית התבנית, ומשמנים מעט רק את הדפנות. אפשר גם בלי נייר אפיה ורק לשמן את כל התבנית.
  • להכניס לאפייה רגילה קו עליון תחתון, בחום של 175 מעלות למשך כ-40 דקות.
  • אפשר במקום אבקת סוכר לצפות בשוקולד.
מתכון עוגת אגוזים
צילום: אצל ברכה במטבח

מקור: עוגת אגוזים – אצל ברכה במטבח
מוזמנים גם לבקר בדף הפייסבוק!