עוגת אגוזים היא אחת העוגות הכי קלאסיות שיש חוזרת בגדול ומפתיעה מחדש עם טעם אגדי בטוויסט חדש ומפנק ביותר!
אז קבלו מתכון של עוגת אגוזים טעימה במיוחד המקבלת מרקם רך בטירוף עם קראנצ’יות עדינה, בשילוב רסיסי שוקולד מריר.
עוגת אגוזים ורסיסי שוקולד מריר
ציוד
- תבנית 24
- כוס מדידה 250 מ”ל
מרכיבים
- 1 כוס אגוזי מלך טחונים גס
- 1 חבילת שוקולד מריר 1000 גרם מגורד בפומפיה
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 5 ביצים בטמפרטורת החדר
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- ¾ כוס מיץ תפוזים
- 1 כף תמצית רום
- 1 כף תמצית וניל
שלבי הכנה
- נערבב בקערה את כל החומרים היבשים היטב: אגוזים, שוקולד מריר, קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל.
- נפריד את הביצים ונקציף את החלבונים עם ¾ כוס סוכר.
- לאחר מכן ננמיך את המהירות ומוסיפים את החלמונים.
- נוסיף בזרזיף דק חצי כוס שמן ו-¾ כוס מיץ תפוזים, כף תמצית רום וכף תמצית וניל.
- נוסיף באופן ידני בעדינות כדי שהקצף לא יפול כל פעם, 2 כפות מתערובת היבשים לקצף הביצים ומערבבים בתנועות עטיפה עם לקקן. לא לערבב יותר מדי.
- נעביר לתבנית 24 ומכניסים לאפייה שתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
מקור: עוגת אגוזים – אילנה לוי
הי
אפשר עם תחליף לקמח שיהיה כשר לפסח?
היי תמי,
בהחלט, אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח רב תכליתי ללא גלוטן.
בהצלחה!