הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת אגוזים ורסיסי שוקולד מריר

מתכון עוגת אגוזים

עוגת אגוזים היא אחת העוגות הכי קלאסיות שיש חוזרת בגדול ומפתיעה מחדש עם טעם אגדי בטוויסט חדש ומפנק ביותר!

אז קבלו מתכון של עוגת אגוזים טעימה במיוחד המקבלת מרקם רך בטירוף עם קראנצ’יות עדינה, בשילוב רסיסי שוקולד מריר.

מתכון עוגת אגוזים

עוגת אגוזים ורסיסי שוקולד מריר

הדפסה
עוגה בטעם משגע במרקם מדהים ומענג
של: אילנה לוי

ציוד

  • תבנית 24
  • כוס מדידה 250 מ”ל

מרכיבים

  • 1 כוס אגוזי מלך טחונים גס
  • 1 חבילת שוקולד מריר 1000 גרם מגורד בפומפיה
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
  • 5 ביצים בטמפרטורת החדר
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • ¾ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף תמצית רום
  • 1 כף תמצית וניל

שלבי הכנה

  • נערבב בקערה את כל החומרים היבשים היטב: אגוזים, שוקולד מריר, קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל.
  • נפריד את הביצים ונקציף את החלבונים עם ¾ כוס סוכר.
  • לאחר מכן ננמיך את המהירות ומוסיפים את החלמונים.
  • נוסיף בזרזיף דק חצי כוס שמן ו-¾ כוס מיץ תפוזים, כף תמצית רום וכף תמצית וניל.
  • נוסיף באופן ידני בעדינות כדי שהקצף לא יפול כל פעם, 2 כפות מתערובת היבשים לקצף הביצים ומערבבים בתנועות עטיפה עם לקקן. לא לערבב יותר מדי.
  • נעביר לתבנית 24 ומכניסים לאפייה שתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
מתכון עוגת אגוזים
צילום: אילנה לוי

מקור: עוגת אגוזים – אילנה לוי