קבלו את אחת העוגות הכי קלאסיות שיש חוזרת בגדול כדי להפתיע מחדש עם טעם אגדי.
עוגת אגוזים משגעת במיוחד המקבלת מרקם רך בטירוף עם קראנצ’יות עדינה, בשילוב רסיסי שוקולד.
עוגת אגוזים ורסיסי שוקולד מריר
עוגה בטעם משגע ובמרקם מדהים ומענג
ציוד
- תבנית 24
- כוס מדידה 250 מ”ל
מרכיבים
- 1 כוס אגוזי מלך טחונים גס
- 1 חבילת שוקולד מריר מגורד בפומפיה
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 5 ביצים בטמפרטורת החדר
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- ¾ כוס מיץ תפוזים
- 1 כף תמצית רום
- 1 כף תמצית וניל
שלבי הכנה
- נערבב בקערה את כל החומרים היבשים היטב: אגוזים, שוקולד מריר, קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל.
- נפריד את הביצים ומקציפים את החלבונים עם ¾ כוס סוכר.
- ננמיך לאחר מכן את המהירות ומוסיפים את החלמונים.
- נוסיף בזרזיף דק חצי כוס שמן ו-¾ כוס מיץ תפוזים, כף תמצית רום וכף תמצית וניל.
- נוסיף באופן ידני בעדינות כדי שהקצף לא ייפול כל פעם, 2 כפות מתערובת היבשים לקצף הביצים ומערבבים בתנועות עטיפה עם לקקן. לא לערבב יותר מדי.
- נעביר לתבנית 24 ומכניסים לאפייה שתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
מקור: עוגת אגוזים – אילנה לוי
להשאיר תגובה