מתכון של עוגיות תמרים נימוחות ומפנקות, פריכות! כל כך טעימות שאי אפשר לעבור לידן ולא לאכול!
מתכון ממש קל שאני מכינה אותו בכל הזדמנות שרק יש לי והן כל הזמן יוצאות טעימות ומפנקות!

עוגיות תמרים נימוחות מבצק פריך
קבלו מתכון של עוגיות תמרים נימוחות ומפנקות. קלות להכנה טעימות וממכרות.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- ½1 חבילות מחמאה 300 גרם
- 1 כוס מיץ תפוזים תפוזינה
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 2 שקיות אבקת אפיה 20 גרם
- 1 כוס שמן
- 2 חלמונים
- ¾ כוס סוכר
- מלח קורט
- 1 קילו קמח
- 1 חבילה ממרח תמרים 400 גרם
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל 180 מעלות.
- כל הסוד של הבצק המחמאה חייבת להיות בטמפרטורת חדר כדי לא ללוש הרבה את הבצק.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה נלוש ונערבב ממש מעט.
- מתקבל בצק נעים מאוד איך שהחומרים מתאחדים מיד נעצור את הלישה.
- נחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים כל חתיכת בצק נפתח על נייר אפייה מקומח למלבן.
- נמרח ממרח תמרים איכותי (רצוי נהר הירדן) ונפזר קינמון מעל.
- נגלגל נמעך מעט את הרולדה, נסמן את העוגיות , נאפה עד להזהבה.
- נפזר אבקת סוכר ולאכסן, אפשר להקפיא עד חודש בכלי אטום שעטוף בשקית.

מקור: אופירה פחימה יחיא
האם אפשר מילוי אחר חוץ מתמרים?
היי דוד,
בוודאי, אפשר להשתמש במילוי שוקולד, ממרח אגוזים, ממרח לוטוס וכל מה שאוהבים 🙂
בהצלחה!