מתכון של עוגיות תמרים נימוחות וטעימות מבצק מעולה ונוח לעבודה.
עוגיות שמכינים בקלות ומקבלים עוגיות מגולגלות תמרים נימוחות.




עוגיות תמרים הכי טובות (נימוחות)
מתכון מושלם ושונה מכל מתכוני העוגיות תמרים
ציוד
- תבנית בינונית לתנור
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- ½ קילו קמח
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות – לפרווה ניתן להשתמש במחמאה
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 2 כפות סוכר
- ¼ כוס שמן 60 מיליליטר
- ½ כוס חלב 120 מיליליטר לפרווה להוסיף חצי כוס מים
- 1 חבילה ממרח תמרים 450 גרם
- 2 כפיות קינמון
שלבי הכנה
- נכניס לתוך קערה את הקמח, נוסיף סוכר וניל, 2 כפות סוכר, קוביות קטנות של חמאה קרה.
- ללוש במיקסר או ביד עד לקבלת בצק פירורי.
- להוסיף בהדרגה תוך כדי לישה רבע כוס שמן, חצי כוס חלב ונמשיך לישה עד לקבלת מסה אחידה.
- לחלק את הבצק ל – 4 ולעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר לשעה.
- לקמח משטח עבודה, לרדד את הבצק בעדינות מהמרכז לצדדים, לעלה דק בעובי חצי ס”מ.
- למרוח על העלה ממרח תמרים, לפזר קינמון ולגלגל לרולדה.
- להעביר בעדינות לתבנית מרופדת בנייר אפיה, וליצור חריצים לא עמוקים במרחק 2 ס”מ האחד מהשני.
- לאפות ב – 180 מעלות חום כ – 40 דקות.
- כשהרולדות יוצאות מהתנור לפזר עליהן אבקת סוכר ולחתוך עד הסוף במקום בו סומנו החריצים.

מקור: מגולגלות תמרים נימוחות מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
להשאיר תגובה