עוגיות תמרים ממכרות, שמכינים מבצק פריך במיוחד עם מלית תמרים מפנק בשילוב אגוזים וקינמון. מתכון פשוט וברור שלוקח 5 דקות הכנה בלבד ותקבלו עוגיות מפנקות כל כך, עד שאף אחד לא יאמין לכם שלא קניתם אותן במאפייה!
עוגיות תמרים ב־5 דקות הכנה
ציוד
- כוס חד פעמית קרה
מרכיבים
- 4 כוסות קמח – חצי קילו
- 2 חלמוני ביצה
- 200 גרם חמאה מומסת
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות סוכר
- ½ כפית מלח
- 8 גרם סוכר וניל
- 10 גרם אבקת אפייה
- מים חמימים לפי הצורך
למלית:
- ממרח תמרים
- קינמון
- אגוזים – לא חובה
שלבי הכנה
- מערבבים את כל הרכיבים, עד קבלת בצק רך ונוח לעבודה ומניחים בצד למנוחה של 10 דקות.
- ומתחילים לעבוד – מרדדים את הבצק לריבוע דק, מורחים עליו מלית תמרים מפזרים אגוזים קצוצים ומעט קינמון אם אוהבים. לאחר מכן מגלגלים לרולדה, אם זאת פעם ראשונה שאתם מכינים ניתן לחתוך את הבצק לעוגיות מראש (לא לחתוך עד הסוף רק לסמן).
- מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם על 170 מעלות עד הזהבה ושהבצק פריך ומוכן לאכילה, במשך כ־25 דקות. מצננים.
חדשים במטבח? לא סגורים איך מכינים את הצורה? קבלו סרטון שבטח יעזור:
מקור: עוגיות תמרים ב-5 דקות – לירז שרה כהן
להשאיר תגובה