כל פעם שאתם רוצים למלא את הקופסא הריקה שעל השיש, מומלץ להכין עוגיות תמרים מגולגלות נימוחות המושלמות האלה!
אז קבלו מתכון של רולדת תמרים מפנקת בשילוב טעמים משגע של בצק פריך עם חמאה וממרח תמרים.
עוגיות תמרים וקינמון (רולדת תמרים מנצחת)
מתכון פשוט וברור של עוגיות שכיף לפתוח אתם את היום
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- ½ 3 כוסות קמח
- 3 כפות סוכר
- 1 סוכר וניל 10 גרם
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 1 חפיסת מרגרינה או מחמאה רכה 200 כרם
- ⅓ כוס שמן
- ½ כוס מים
- ¼ כפית מלח
למילוי:
- 2 כפיות גדושות קינמון מי שלא אוהב אפשר לוותר על הקינמון
- ½1 קופסא של ממרח תמרים
שלבי הכנה
- לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
- לערבב את החומרים היבשים בקערה: קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל ומלח.
- לעשות גומה במרכז וליצוק אליה את השמן, המים והחמאה. לערבב עד שנוצר בצק חלק.
- לכסות את הבצק בניילון נצמד ולקרר אותו למשך כחצי שעה במקרר,
- לחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים.
- לרדד על משטח מקומח חלק ראשון למלבן.
- להקפיד לקמח גם את הבצק כדי שלא ידבק למערוך.
- למרוח את הבצק בעדינות בממרח התמרים.
- לפזר קינמון ואגוזים (אפשר גם בלי) ומתחילים לגלגל בעזרת נייר אפייה.
- לחלק את הרולדה בעזרת סכין חדה לעוגיות, להיזהר לא לחתוך עד הסוף.
- להכניס לתנור למשך 25-35 דקות כך שהעוגיות מעט מזהיבות אך נשארות בהירות.
- מיד כשמוציאים מהתנור לחזור על החיתוך אך הפעם חותכים עד הסוף, כלומר מפרידים את העוגיות ביניהן.
- נזרה בנדיבות אבקת סוכר.
מקור: Caroline Cohen Ben Aaron
יש כיום נטורינה במקום מרגרינה /מחמאה
היי יעל,
נכון, תודה רבה על התגובה שלך 🙂
האם אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום מחמאה/נטורינה?