קבלו מתכון להכנת עוגיות תמרים הכי טובות שטעמתם .
עוגיות המורכבות מבצק פריך וחמאתי במרקם חלומי.
עוגיות תמרים הכי טובות שטעמתם
בצק חמאתי וחלומי במלית משגעת
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 200 גרם חמאה 1 חבילה גדולה
- ¾ כוס שמן
- ½ כפית סוכר
- 1 כף יוגורט
- 1 ביצה
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 4 ½ – 5 כוסות קמח
למלית:
- 15 תמרים גדולים או 20 קטנים
- 1 כפית קינמון
- ½ כוס אגוזי מלך
- 3-4 כפות מים להוסיף כדי להתאים לכמות הבצק
שלבי הכנה
למלית:
- בקערה להכניס את התמרים ושופכים עליהם מים חמימים עד לריכוך, ואז מוציאים את הליבה בקלות מהתמרים.
- במעבד מזון להכניס ולטחון את התמרים.
- להוסיף אליהם את הקינמון, ואת אגוזי המלך הטחונים. מוסיפים מים לפי הצורך ומערבבים לאיחוד.
לבצק :
- לערבב את כל המרכיבים לבצק וללוש עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
- לחתוך את הבצק לצורות שאוהבים, או חותכים לפי הסרטון.
- מוסיפים את מילוי התמרים ולסגור.
- לאפות בתנור שחומם על 180-190 מעלות עד הזהבה.
- לאחר צינון אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.
הערות וטיפים
מקור: עוגיות תמרים – pacikanin_mutfagi
את העיקר שכחתם שלפני האפיה ממלאים את צורת הבצק שבחרנו מתערובת התמרים ואז אופים
היי דויד,
תודה רבה על ההערה החשובה 🙂