עוגיות תמרים טעימות שנמסות בפה הכנה מבצק פריך מעולה במילוי ממרח תמרים שמשדרגים עם קינמון ואגוזים.
מתכון פשוט וברור ומהיר להכנת עוגיות בתנור תוך 5 דקות ואף שנייה לא יותר. ואז רק נותר ליהנות עם קפה בצד.
עוגיות תמרים ב-5 דקות
ציוד
- כוס חד פעמית קרה
מרכיבים
- 4 כוסות קמח חצי קילו
- 2 חלמוני ביצה
- 200 גרם חמאה מומסת
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות סוכר
- ½ כפית מלח
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- מים חמימים אם הבצק עדיין יבש אז להוסיף לפי הצורך
למלית:
- ממרח תמרים
- קינמון אגוזים (אפשרי)
שלבי הכנה
- נערבב קמח עם שאר המצרכים, עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה.
- נשים את הבצק למנוחה של 10 דקות.
- נחמם מראש תנור על 170 מעלות.
- נרדד את הבצק לריבוע דק ונמרח עליו ממרח תמרים (אפשר גם להוסיף קינמון ואגוזים) ואז נגלגל לרולדה.
- נאפה למשך 25 דקות בערך, עד שמזהיב. אחרי זאת נוציא מהתנור ונשאיר להתקרר.
הפוסט המקורי: עוגיות תמרים ב-5 דקות – לירז שרה כהן
עדיין לא ניסיתי
היי אורית,
מחכים שתנסי ותגידי לנו איך הן יצאו!
שבת שלום 🙂