עוגיות שקדים קלילות להכנה ללא קמח ופשוטות שאפשר להכין בעיניים עצומות ולהפתיע את המשפחה בפינוק קראנצ’י ואגוזי.
אפשרי להוסיף שקדים מעל אן כל סוג אגוזים שתרצו כמו אגוזי לוז טחונים דק או פיסטוק ולקבל עוד עוגיות מפנקות בטעם שונה.
עוגיות שקדים לפסח ממכרות
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 3 כוסות קמח שקדים 200 גרם
- אבקת סוכר 100 גרם
- 2 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- מלח קורט
- גרידת לימון
לקישוט:
- אבקת סוכר
שלבי הכנה
- לערב היטב את כל המרכיבים ונכניס למנוחה במקרר חצי שעה.
- ליצור עיגולים על גבי תבנית (אפשר להניח שקד מעל) ונאפה על חום של 170 מעלות כרבע שעה.
- לאחר שמתקרר לפזר אבקת סוכר.
מקור: עוגיות שקדים מתכון מאת: Adina Batash
3 כוסות קמח שקדים = 300 גרם!
המתכון לא מדויק.יצא יבש מאוד.בלי אפשרות לעבד לכדורים.אני הוספתי ביצה אחת וחצי כוס שמן
היי דניז,
יש שתי ביצים במתכון, צריך לטרוף אותן ואז להוסיף את שאר החומרים. אין הרבה קמח שקדים ולכן היחס דווקא הגיוני.
בכל אופן, מצאנו עבורך 4 מתכוני עוגיות שקדים נוספים שאולי תרצי לנסות:
מתכון של בטי דרעי
מתכון של חגית אלקבץ
מתכון של נטע מולה סופר
מתכון של צביה אורן
בהצלחה 🙂
תודה על המתכון
מלבד קמח השקדים אין מרכיב שומן?
חמאה / שמן?
היי מרב,
יש גם ביצים.
בהצלחה!
יצא מעולה
היי מרגלית,
תענוג! נשמח גם לראות תמונות בקבוצה אם צילמת 🙂