עוגיות שקדים ללא גלוטן, במרקם שנמס בפה וטעם ייחודי שיש רק לעוגיות שקדים! מתכון קל ומהיר לעוגיות שכיף לאכול ולא משאירות תופעות לוואי שלאחר האכילה. עוגיות מושלמות, ללא ביצים שתמיד כיף לאכול לצד הקפה ובכל שעה ביום!
עוגיות שקדים ללא גלוטן
מתכון פשוט לעוגיות שקדים ללא גלוטן, שקשה להפסיק לאכול
מרכיבים
- 130 גרם חמאה רכה או מחמאה או נטורינה על בסיס שמן קוקוס
- ½ כוס אבקת סוכר
- 1 כוס שקדים טחונים
- 1 כפית אבקת אפיה
- גרידת לימון מלימון אחד או תפוז
- ¼1 כוס קמח ללא גלוטן
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- מערבבים בקערה חמאה עם אבקת הסוכר עד מרקם משחה. (ידנית או במיקסר עם וו גיטרה)
- מוסיפים שקדים טחונים, אבקת אפייה, גרידת לימון או תפוז וקמח ללא גלוטן ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד.
- לוקחים חתיכה מהבצק גודל עגבניית שרי, מגלגלים לכדור, עושים צור נחש ואז סהרון או משאירים ככדור.
- אופים עד הזהבת הקצוות ונשאר לבן במשך כ־12 דקות
- מוציאם, מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
הערות וטיפים
תערובת רב תכליתית – ללא גלוטן:
מקור: מלי מאירוב
להשאיר תגובה