עוגיות שקדים טריפוליטאיות נוסטלגיות וטעימות.
עשויות בקלות מ-4 מרכיבים בלבד, נטולות גלוטן ולא מכילות קמח.

עוגיות שקדים טריפוליטאיות מעלפות (עבמבר)
עבמבר נטולות גלוטן וקמח בריח מהפנט.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 חלבונים
- 2 כוסות אבקת סוכר 200 גרם
- ½2 כוסות שקדים טחונים
- תמצית שקדים
שלבי הכנה
- במעבד מזון לשים חלבונים ואבקת סוכר ולעבד במשך 3 דקות.
- להוסיף את השקדים הטחונים ולעבד עוד כ-3 דקות.
- להוסיף 4-5 טיפות תמצית שקדים ולעבד.
- ליצור בידיים עיגולים בגודל כדור פינג-פונג.
- אם העיסה דביקה מומלץ לעבוד עם טיפה מים בידיים.
- להניח על תבנית עם נייר אפייה.
- לשים שקד מולבן על כל עוגייה ולמעוך טיפה אבל להשאיר עבות יחסית.
- לחמם מראש תנור ל-180 מעלות.
- להכניס את התבנית לתנור ולהוריד את החום ל-170 מעלות ולאפות למשך 17 דקות ולא יותר כי העוגייה עלולה להתייבש.
- כשיוצאות מהתנור לכסות את התבנית עם מגבת ולהמתין לקירור מוחלט.

מקור: עדן כהן
האם אפשר לשים סטיביה או סויטנגו במקום סוכר?
היי אירית,
לגמרי, סויטנגו נהדר!!
האם צריך להקציף את החלבונים עם אבקת סוכר לקצב יציב,
היי אסתי,
כן, בהצלחה!