קבלו מתכון מושלם ומענג של עוגיות שקדים וטחינה פריכות ונמסות שמכינים ב -4 מרכיבים בלבד ובקערה אחת.
עוגיות שקדים וטחינה הם גם טבעוניות וגם נטולות גלוטן, גם כשרות לפסח, וגם בריאות, והכי חשוב שהן מוכנות בקלילות בתוך 10 דקות.

עוגיות שקדים וטחינה ממכרות
קבלו מתכון מושלם ומענג של עוגיות שקדים וטחינה פריכות ונמסות שמכינים ב -4 מרכיבים בלבד ובקערה אחת.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 כוסות קמח שקדים
- 1 חופן אגוזי מלך טחונים
- ½ כוס טחינה
- 4 כפות מייפל טבעי
- אגוזי פקאן כפי מספר העוגיות (לא חובה)
שלבי הכנה
- בקערה נערבב 2 כוסות קמח שקדים, חופן אגוזי מלך טחונים, חצי כוס טחינה וארבע כפות מייפל טבעי.
- ניצור עיגולים, משטחים אותם ונניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
- נעטר כל עוגייה מלמעלה באגוז פקאן ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לעשר דקות.
- נוציא ונקרר בטמפרטורת החדר. נשמור בקופסא.

מקור: עוגיות שקדים וטחינה מתכון מאת: בטי דרעי
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם @dery.kitchen
תודה רבה על המתכון 🙂 האם אפשר להחליף את חופן אגוזי מלך בעוד שקדים טחונים. ואם כן באיזו כמות?
היי,
בשמחה רבה 🙂
אפשר להמיר בפרוסות שקדים (אותה כמות) או שקדים טחונים (1/3 פחות מהכמות).
בהצלחה!
במה אפשר להמיר את המייפל לתזונה קיטוגנית?
היי מיכל,
אפשר להשתמש בתחליפי סוכר טבעיים שאין להם ערך קלורי או גליקמי כמו סטיביה או מונק פרוט (ממתיק פרי הנזירים). מונק פרוט מצוין מפני שאין לו טעם לוואי והוא הכי דומה לסוכר בטעם שלו.
בהצלחה!
במקום מייפל אפשר לשים סוכר כף או 2 ?
היי תמר,
כמובן, בהצלחה!!