מתכון של עוגיות שקדים ואגוזים פריכות מושלמות לצד הקפה או התה.
עוגיות טעימות שמכינים בקלי קלות המקבלות טעם ממכר לצד ניחוח מטריף.
עוגיות שקדים ואגוזים בניחוח מטריף
הפינוק המושלם שאתם צריכים לכל עת!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- קמח שקדים 150 גרם
- אגוזי מלך גרוסים 60 גרם
- 2 ביצים
- ½ כפית קינמון
- 1 כף סוכר וניל ללא סוכר
- ממתיק טחון דק למי שאוהב מתיקות אפשר/רצוי להוסיף לפי הטעם לא חייב
- 1 כף תמצית שקדים
- ½ חבילה חמאה / חמאת קוקוס לפרווה 50 גרם – מומסת
לקישוט:
- שברי אגוזי מלך חתוכים גס
שלבי הכנה
- לשים בקערה את כל המרכיבים היבשים ולאחר מכן את הנוזליים.
- לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
- לחלק את התערובת ל-2 אפשר גם ל-3 למי שנוח.
- להניח על משטח עבודה נייר אפייה.
- להרטיב את הידיים ולהעביר אותם על הנייר אפיה שיהיה לח.
- לשמור על ידיים לחות ולגלגל את התערובת מעל נייר האפייה שתראה כמו נחש לא דקה ולא ארוכה.
- להעביר לתבנית ולפזר שברי אגוזים מעל.
- אפשר ליצור חריצים לפריסה לא חובה אפשר גם בתום האפייה.
- לחמם מראש תנור ל-180 מעלות ולאפות חצי שעה.
- להוציא את המאפה ונפרוס אותו לפרוסות ולהחזיר לתנור כשהוא כבוי ועדיין חם לעוד חצי שעה להתייבש לגמרי.
הערות וטיפים
- לאחר הוצאת העוגיות מהתנור ניתן להם לנוח כשעתיים.
- ניתן לזלף שוקולד מעל – לא חובה הם עשירות גם בלי.
מקור: עוגיות שקדים מתכון מאת: שרית ברסקה לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.
אפשר עם קמח כוסמין?
היי שלהבת,
אכן כן, בהצלחה 🙂