קבלו מתכון של עוגיות שקדים דקיקות וטעימות שתוכלו לטבול בקפה , זמן הכנה רק כ 8 דקות!
אין צורך לקנות אם אפשר להכין אותם בבית בקלי קלות, בלי הרבה זמן מאמץ – יוצאות אחד אחד כמו בבית הקפה (ואפילו יותר טוב!).
עוגיות שקדים ב-8 דקות הכנה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 200 גרם חמאה רכה או מרגרינה לפרווה
- ½2 כוסות קמח
- 1 כוס שקדים טחונים
- 1 כוס שקדים פרוסים
- ½ כוס סוכר
- ½ כפית אבקת אפיה 5 גרם
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 ביצה
- 3 כפות מים
- ½ כפית מלח
- סוכר חום לציפוי
שלבי הכנה
- בקערה נשים יחד את החמאה (צריכה להיות רכה, להוציא מהמקרר כשעה מראש), הסוכר והקמח.
- עם הידיים נתחיל ללוש הכל יחד ונמעך את החמאה עם האצבעות עד לקבלת בצק פירורי.
- נוסיף את כל שאר המרכיבים ונלוש היטב עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
- נחלק את הבצק לשני חלקים, וניצור מכל חלק נחש בקוטר של קצת יותר ממטבע חצי שקל.
- על נייר אפייה נפזר סוכר חום בנדיבות, ונגלגל את הנחש יחד עם נייר האפייה.
- נכניס למקפיא כ-חצי שעה, לאחר מכן נוציא, נפרוס לפרוסות דקיקות.
- נניח בתבנית עם נייר אפיה ונאפה על 160° כ-10-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
- כשהן יוצאות מהתנור הן עדיין רכות , כשהן קרות הן נהפכות לקריספיות.
- נמתין לצינון מלא לפני שמתחילים לזלול, להכין קפה ולהתפנק.
מקור:Stav Saadon Amar
מוזמנים לעקוב: באינסטגרם | סתיוי’ס – שירותי קייטרינג – Stavis
איך אפשר ללא גלוטן
היי גיא,
אפשר להשתמש בקמח שקדים, או לחילופין להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן.
בהצלחה 🙂
אפיתי ומוצלחות מאוד. אהבתי שלא מתוקות מידי. תודה!
היי אילנה,
מעולה, שמחים שאהבת! נשמח לראות גם תמונה בקבוצה 🙂
מכינה אותן כל שבוע.
אפשר להכין אותן גם עם בוטנים. יוצא מעולה שמה במקום קמח שקדים טוחנת כוס בוטנים
וכס בוטנים אחת טוחנת גס. יוצא מעולה בטעם במבה
היי מירי,
יאמייייי, נשמע מעולה! את מוזמנת להראות לנו אותן בקבוצה 🙂