קבלו מתכון להכנת עוגיות שיבולת שועל שוקולד ממכרות.
מוזמנים להתפנק בהפסקת קפה עם עוגיות שיבולת שועל שוקולד ממכרות.
עוגיות שיבולת שועל שוקולד ממכרות
בוסט אנרגיה מושלם באמצע יום מתיש
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 2 כוסות שיבולת שועל שלמה ועבה לא גרוסה ולא מהירת הכנה
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- ½ כוס אגוזים / שקדים / חמוציות/ קוקוס / פצפוצי שוקולד מריר (מה שאוהבים)
- ⅓ כוס סוכר קוקוס/ סוכר קנים
- 2 כפיות גדושות קקאו איכותי
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כוס שמן קוקוס אורגני לא מזוכך
- 2 כפות טחינה גולמית/ חמאת בוטנים
- 2 כפות סילאן טבעי
- 1 ביצה אורגנית
שלבי הכנה
- נערבב שיבולת שועל, קמח כוסמין, תוספת האגוזים/ שקדים/ חמוציות/ פצפוצי שוקולד מריר שבחרתם, סוכר, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
- נוסיף שמן קוקוס, טחינה גולמית/ חמאת בוטנים, סילאן וביצה.
- נלוש היטב בידיים רטובות, ניצור כדורים ולפחוס על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נאפה בחום 170 בין 12-15 דקות. תלוי ברמת הפריכות הרצויה.
הערות וטיפים
אפשר להפוך את העוגיות לטבעוניות בהחלפת הביצה ברסק תפוחים. בערך 4 כפות מחליפות ביצה אחת, אך קחו בחשבון שהן יצאו יותר רכות
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
*זהירות חמץ*
היי דניאל,
החג מתקרב אך עוד לא כאן 🙂
פסח שמח!
נשמע נהדר. מה אפשר לשים במקום שמן קוקוס?
יש גרסה טבעונית?
היי,
את השוקולד אפשר להמיר לשוקולד פרווה, ואת הביצה ברסק תפוחים או בזרעי פשתן טחונים עם קצת מים.
ביצה אחת=1 כף זרעי פשתן טחונים + 1.5 כפות מים, לערבב ולשים בצד ל-5 דקות.
בהצלחה!