עוגיות שיבולת שועל מורכבות גם משקדים, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שומשום וחמוציות.
הכנה פשוטה מרכיבים איכותיים, עכשיו בגרסה טבעונית ונטולת סוכר.
עוגיות שיבולת שועל פריכות עם פיצוחים.
ביס מושלם ומפנק מלא בריאות מפנקת!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- ½1 כוס קוואקר דק
- ½1 כוס קמח כוסמין מלא
- ¾ כוס סוכר קוקוס או ממתיק סוויטאנגו לנמנעים מסוכר
- 1 כוס כוס פיצוחים – שבבי שקדים גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שומשום וחמוציות
- 1 כפית גדושה קינמון
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- ½ כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 2 ביצים או עוד 1/4 כוס טחינה גולמית
- ¼ כוס טחינה גולמית
- ½ כוס שמן קוקוס
שלבי הכנה
- לערבב את כל המרכיבים היבשים היטב.
- להוסיף את הרטובים ובעזרת ידיים רטובות ללוש היטב את התערובת עד לקבלת בצק עוגיות אחיד ומעט דביק.
- לגלגל כדורים מהתערובת ולפחוס אותם על תבנית מרופדת בנייר אפיה (העוגייה צריכה להיות יחסית שטוחה בשביל שתהיה כמה שיותר פריכה בסיום האפייה).
- להכניס לתנור שחומם על 170 מעלות ל-10 דקות בדיוק.
- להמתין לקירור מלא, ולאחסן בקופסא אטומה.
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן?
היי אורה,
כמובן, בהצלחה 🙂
איזה קמח ללא גלוטן יכול להחליף את קמח הכוסמין?אולי קמח שיבולת שועל ללא גלוטן?
היי נירה,
נכון, קמח שיבולת שועל, קמח אורז, קמח שקדים או קמחים רב תכליתיים ללא גלוטן של המותגים השונים.
בהצלחה!