עוגיות שיבולת שועל - מתכון

עוגיות שיבולת שועל

עוגיות שיבולת שועל הן השילוב המושלם בין טעים לבריא. שיבולת שועל היא מזון בריא ומזין ומעולה בכל גיל. היא מעולה גם לילדים, אמהות מניקות ובכלל.

טיפ: לגבי האגוזים והצימוקים – במידה ומכינים את המתכון לילדים קטנים כדאי לוותר או להוסיף שוקולד צ’יפס במקום, בהתאם לגיל.

זמן הכנה: כשעה סה”כ

כמות מנות: כ – 32 עוגיות

חומרים

1 1/2 כוסות (212 גרם) קמח לבן

1/2 כפית סודה לשתיה

1 כפית קינמון טחון

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כוס (226 גרם) חמאה, מרוככת קלות (היא עדיין צריכה להיות מעט קרה וקשה)

1/2 כפית מלח

1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן

2 ביצים גדולות

1 1/2 כפיות תמצית וניל

3 כוסות (260 גרם) שיבולת שועל רגילה (לא להכנה מהירה)

כוס אחת (153 גרם) של צימוקים

1 כוס (118 גרם) של אגוזי מלך קצוצים

 
עוגיות שיבולת שועל: השלבים
 

1. מחממים את התנור מראש ל -175 מעלות. מסדרים נייר אפייה או משטח סיליקון לאפייה.

2. טורפים יחד בקערה את הקמח, קינמון, סודה, אבקת אפייה ומלח למשך 20 שניות.

3. במיקסר מערבבים את החמאה והסוכרים.

4. מוסיפים בהדרגה את שתי הביצים והוניל.

5. מוסיפים את תערובת הקמח עד ערבוב מלא ואז מוסיפים את האגוזים, צימוקים או השוקולד צ’יפס.

6. בעזרת כף מייצרים כדורים במשקל של כ-40 גרם כל אחד ומניחים בתבנית עם מרחק אחד מהשני למניעת הדבקות.

7. אופים כ12-14 דקות, עד אשר הקצוות מקבלים צבע חום-זהב.

8. את העוגיות ניתן לשמור בכלי אטום מחוץ למקרר.

טיפ נוסף: חשוב מאד להשתמש בשיבולת שועל רגילה ולא להכנה מהירה.

בתאבון!