מתכון של עוגיות שיבולת שועל טעימות המקבלות קריספיות וקראנצ’יות כזו ששומעים בפה.
עוגיות קלילות ומתוקות ששומרות על אחוזי שומן נמוכים וגם עשירות בחלבונים וסיבים.
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס
אין כמו נשנושים הבריאים ומפנקים שאפשר לזלול כמה שרוצים מבלי רגשות אשמה נלווים!
ציוד
- כוס מדידה 250 מ”ל
מרכיבים
- 1 כוס שיבולת שועל עבה
- 2 כוסות קמח
- ½ כוס ועוד כף סוכר חום
- ½ כוס אגוזים טחונים גס
- ½ כוס קוקוס
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 כפית קינמון
- ½ כוס שמן
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 1 כפית תמצית רום
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- 1 חבילה שוקולד צ'יפס מריר 250 גרם – אפשר גם פחות
שלבי הכנה
- נערבב היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד.
- בידיים רטובות ניצור כדורים קטנים, ונניח על נייר אפיה ונשטח אותם מעט.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20-25 דקות.
מקור: עוגיות שיבולת שועל – אילנה לוי
להשאיר תגובה