יש כאלה שקוראים להן עוגיות גרנולה, אחרים מכירים אותן בשם עוגיות קוואקר או עוגיות שיבולת שועל…
שילוב מנצח בין עוגיות שיבולת שועל לעוגיות שוקולד צ׳יפס זה השיחוק האמיתי כאן, ובהכנה קלה ומצרכים איכותיים.
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד מריר
יש כאלה שקוראים להן עוגיות גרנולה, אחרים מכירים אותן בשם עוגיות קוואקר או עוגיות שיבולת שועל…
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 כוס קמח מלא
- 3 כוסות שיבולת שועל דק
- 150 גרם חמאה
- ¼1 כוס סוכר חום
- ¼ כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
- 1 ביצה
- מלח קורט
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס 100 גרם
- 1 כוס צימוקים או חמוציות. 100 גרם
- 1 כוס שוקולד צ׳יפס שוקולד מריר 100 גרם
שלבי הכנה
- נערבב הכל במיקסר עם וו גיטרה עד קבלת מרקם אחיד.
- נוסיף אגוזים, צימוקים ושוקולד ונערבב שוב.
- ניצור כדורים ונדחוס עם האצבע בידיים רטובות מעט.
- נשטח ונפזר למעלה עוד קצת שוקולד ונלחוץ אותו עם האצבע.
- נשים בתבנית מרופדת במרווחים שווים.
- נאפה עד השחמה כ-15 דקות על 160 מעלות עד להשחמה.
מקור:צביה אורן
עפרה
מה אפשר לשים במקום ביצה
היי עפרה,
במקום ביצה אפשר לשים רסק תפוחים או כף זרעי פשתן טחונים + כף וחצי מים ולערבב ולהניח בצד 5 דקות.
בהצלחה 🙂