מתכון להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי נוטלה .
עוגיות שוקולד ציפס קלות להכנה ממולאות בנוטלה עשירה ומפנקת.

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי נוטלה
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 238 גרם קמח
- ½ כפית סודה לאפייה
- 1 כפית מלח
- 1 כף סירופ מייפל
- 130 סוכר חום
- 100 גרם סוכר לבן
- 100 גרם חתיכות שוקולד מריר
- 100 גרם חתיכות שוקולד צ'יפס חלב
- 170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה
- 6 כפות נוטלה – או מילוי אחר שאוהבים
שלבי הכנה
- בקערה בינונית נערבב קמח, סודה לאפייה ומלח.
- בקערה קטנה נערבב סוכר עם המייפל.
- בקערה על מיקסר נערבב את החמאה על מהירות בינונית עד שהחמאה הופכת לקרם.
- נוסיף את תערובת הסוכרים ונמשיך לערבב ל 4 דקות.
- נוסיף את הביצים ונערבב 15 שניות עד לאיחוד ונכבה.
- נוסיף חצי מכמות הקערה עם הקמח ונערבב 30 שניות, ואז נוסיף את השאר.
- נוסיף את השוקולד צ'יפס וחתיכות השוקולד מריר ונערבב 15 שניות.
- נכניס למקרר 30 דקות.
- ניצור בעזרת כף 6 עיגולי נוטלה ושמים על נייר אפייה, ונקפיא ל 20 דקות.
- נחמם תנור ל 160 מעלות.
- בעזרת כף גלידה או עם היחד נחלק את התערובת ל 6 עיגולים גדולים.
- נעטוף את עיגולי הנוטלה הקפואה בתערובת העוגייה ונניח על נייר אפייה – כל 3 על מגש מפאת גודלם.
- נאפה בין 17 ל 20 דקות, בשלב האמצעי בתנור.
- ניתן לעוגיות להתקרר.

מקור: סתיו גל
להשאיר תגובה