הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגיות שוקולד צ’יפס במילוי נוטלה

מתכון עוגיות שוקולד ציפס

מתכון להכנת עוגיות שוקולד צ’יפס במילוי נוטלה .

עוגיות שוקולד ציפס קלות להכנה ממולאות בנוטלה עשירה ומפנקת.

מתכון עוגיות שוקולד ציפס

עוגיות שוקולד צ’יפס במילוי נוטלה

הדפסה
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
של: סתיו גל

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 238 גרם קמח
  • ½ כפית סודה לאפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 130 סוכר חום
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 100 גרם חתיכות שוקולד מריר
  • 100 גרם חתיכות שוקולד צ’יפס חלב
  • 170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 6 כפות נוטלה – או מילוי אחר שאוהבים

שלבי הכנה

  • בקערה בינונית נערבב קמח, סודה לאפייה ומלח.
  • בקערה קטנה נערבב סוכר עם המייפל.
  • בקערה על מיקסר נערבב את החמאה על מהירות בינונית עד שהחמאה הופכת לקרם.
  • נוסיף את תערובת הסוכרים ונמשיך לערבב ל 4 דקות.
  • נוסיף את הביצים ונערבב 15 שניות עד לאיחוד ונכבה.
  • נוסיף חצי מכמות הקערה עם הקמח ונערבב 30 שניות, ואז נוסיף את השאר.
  • נוסיף את השוקולד צ’יפס וחתיכות השוקולד מריר ונערבב 15 שניות.
  • נכניס למקרר 30 דקות.
  • ניצור בעזרת כף 6 עיגולי נוטלה ושמים על נייר אפייה, ונקפיא ל 20 דקות.
  • נחמם תנור ל 160 מעלות.
  • בעזרת כף גלידה או עם היחד נחלק את התערובת ל 6 עיגולים גדולים.
  • נעטוף את עיגולי הנוטלה הקפואה בתערובת העוגייה ונניח על נייר אפייה – כל 3 על מגש מפאת גודלם.
  • נאפה בין 17 ל 20 דקות, בשלב האמצעי בתנור.
  • ניתן לעוגיות להתקרר.
מתכון עוגיות שוקולד ציפס
צילום: שרית יצחקי

מקור: סתיו גל