מתכון להכנת עוגיות ריפעת – עוגיות מסורתיות מרוקאיות.
עוגיות שמכינים דק-דק במרקם קריספי וממכר ובניחוח אניס .
עוגיות ריפעת מרוקאיות פריכות (ללא גלוטן)
לא סוכר, ללא גלוטן ודלות פחמימה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 כוס קמח שקדים
- 1 כף זרעי פשתן טחונים
- 1 כף סוכר סוויטאנגו אפשר יותר לפי הטעם
- 1 כפית זרעי אניס
- ¼ כוס מים פושרים
שלבי הכנה
- נערבב בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד.
- נניח את הבצק על מגש עם נייר אפייה.
- נמרח על נייר האפייה מעט מים כמו שמשמנים.
- נפתח את הבצק ידנית (אפשר גם במערך אבל להניח נייר מעל) לצורה מלבנית בעובי של 1.5 ס"מ לא יותר.
- נחלק את הבצק עם סכין בעדינות – נסמן את החתך לא להפריד, ועם מזלג לעשות צורת מעל (לא חייב).
- נאפה בתנור על חום של 175 מעלות למשך 25 דקות או עד להשחמה.
מקור: עוגיות ריפעת מתכון מאת: שרית ברסקה
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם.
להשאיר תגובה