מתכון של עוגיות ריפעת מושלמות המקבלות פריכות משגעת בטעם ממכר שמזכיר את הילדות בכל ביס.
עוגיות קלות להכנה שתמיד כדאי שיהיו בצנצנת הריקה על השיש כי זה מתחסל במהירות.
עוגיות ריפעת בפריכות משגעת
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים
- ¾ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- ¼ כוס שומשום
- 1 כף ינסון לא טחון
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- ½ קילו קמח
שלבי הכנה
- נשים בקערה את השמן, מים, סוכר, סוכר וניל, שומשום, ינסון, ונערבב היטב.
- נוסיף את אבקת האפייה וקמח מנופה כמה שנכנס, בערך חצי קילו, עד שמתקבל בצק נעים וקטיפתי.
- נשאיר את הבצק למנוחה של 5 דקות ואז נחלק אותו ל-2 חלקים.
- נרדד על גבי נייר אפייה למלבן דק ואז נסמן בגלגלת ריבועים ואז במזלג נדקור.
- נכניס לתנור שחומם ל-170 מעלות עד להזהבה. כ 10-15 דקות.
מקור: עוגיות ריפעת – אורה ארגוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
כמה מ”ל הכוס?!
יצא מעולה הבצק הכי נעים לרידוד פריך וטעים
היי טרי,
שמחים מאוד שנהנית, ואפשר להשוויץ בתמונות בקבוצה 🙂
חג שמח!
אפשר להחליף את השמן במחמאה?? או מרגרינה? ואם כן,כמה גרם יחליפו כוס שמן? מלכה ממש לתשובה כדי להכין!!! תודדדה????????
היי יעלי,
אפשר להחליף רק תוסיפי שליש בכמות.
בהצלחה!