מתכון של עוגיות מקמח שקדים – קטנות, יפות ושובבות כל כך, ועם כ”כ הרבה יתרונות מושלמים.
אידאליות גם לצליאקים, גם מספקות טעם איכות עשיר בטירוף, גם נטולות גלוטן וסוכר לבן.
עוגיות עם קמח שקדים מ-4 מרכיבים
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- קמח שקדים 100 גרם
- ממתיק סוכר 30 גרם
- 2 חלבונים
- 1 כפית תמצית שקדים / וניל
לקישוט:
- אבקת סוכר ממתיק שמותר או אפשר לטחון כל ממתיק
- שברי שקדים מולבנים
שלבי הכנה
- להניח בקערה את כל המרכיבים היבשים ונוסיף את הנוזליים.
- לערבב את הכול ביחד עד לתערובת אחידה.
- ליצור עיגולים / אפשר גם חצי ירח.
- לקשט את העוגיות בשברי שקדים ואבקת סוכר ממתיק.
- להניח בתבנית מעל נייר אפיה.
- לחמם תנור על חום של 170 מעלות ולאפות למשך 15 דקות או עד להזהבה קלה של העוגיות.
הערות וטיפים
לגבי מתיקות – מי שאוהב מתיקות יתר תמיד יכול להוסיף ממתיק.
לקרר את העוגיות לפני ההגשה.
מקור: עוגיות עם קמח שקדים מתכון מאת: שרית ברסקה
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם
שאלה: מה כמות הסוכר במקום הממתיק המלאכותי?
היי שרון,
אותה כמות.
בהצלחה!!
המתכון לא מדוייק בעליל, הבלילה יצאה נוזלית, ללא יכולת עיבוד או אפשרות ליצור צורה, נא בדיקתכם..
נ.ב.
אני אופה המון וממש לא נתקלתי בסיטואציה כזו שחומרי הגלם ממש ממש לא מדוייקים, הוספתי עוד כמות של קמח שקדים עד שיכילתי לעבד ולהכין עוגיות..
במקום הממתיק הוספתי אבקת סוכר…
היי ענת,
קצת מוזר שהבלילה יצאה כל כך נוזלית, יש בסה”כ 2 חלבונים וכפית תמצית. באיזו כוס השתמשת לקמח?
נשמח לתגובתך 🙂
גם לי נראה ש 100 גרם קמח שקדים זה מעט.בגלל זה זה נוזלי
היי דניז,
אפשר להוסיף כף קמח שקדים ולערבב ולחזור על כך עד שמקבלים בצק נוח לעבודה.
בהצלחה!