מתכון של עוגיות עבאדי אגדיות, המקבלות פריכות מטריפה במרקם חולי חלומי לצד טעם עשיר שאי אפשר לא לזלול.
עוגיות קלות להכנה בשיא הקלות שתמיד כדאי שיהיו בצנצנת על השיש בשביל נשנוש מהיר ומענג.
עוגיות עבאדי פריכות, טעימות וקלות
עוגיות קלות להכנה בשיא הקלות שתמיד כדאי שיהיו בצנצנת על השיש בשביל נשנוש מהיר ומענג.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- ½ קילו קמח ½3 כוסות קמח
- 200 גרם מחמאה/ חמאה/ מרגרינה מומסת / נטורינה / חצי כוס שמן
- ¼ כוס שמן
- ¾ כוס מים
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 1 כפית שמרים יבשים
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- 100 גרם שומשום
שלבי הכנה
- לתוך קערת המיקסר נכניס את המחמאה המומסת, השמן, הקמח, מלח, שמרים, אבקת אפייה ומים.
- נערבב למשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
- ניצור עיגולים ובעזרת האצבע נחורר באמצע הכדור ונסדר אותו יפה לטבעת חלקה.
- מומלץ שהחור יהיה יותר פתוח מחור של אצבע כי בזמן האפייה העוגייה תופחת מעט והחור מעט נסגר.
- נסדר במעט מרווח על תבנית עם נייר אפייה.
- נמרח ביצה ובקערית עם שומשום מצפים כל עוגייה שמרחנו ביצה.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להזהבה יפה.
מקור: מור איליה
ל
היי אילנה,
איך נוכל לעזור?