הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגיות עבאדי פריכות, טעימות וקלות

מתכון עוגיות עבאדי

הגיע הזמן להתפנק עם עוגיות העבאדי הכי טעימות שתמיד מצליחות!

קבלו מתכון להכנת עוגיות עבאדי אגדיות, בפריכות מטריפה.

מתכון עוגיות עבאדי

עוגיות עבאדי פריכות, טעימות וקלות

הדפסה
עוגיות קלילות ומאוד קלות להכנה
Servings 40 עוגיות
של: קרין מוריה כהן

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • ½ קילו קמח ½3 כוסות קמח
  • 200 גרם מחמאה/ חמאה/ מרגרינה מומסת אפשר גם נטורינה או חצי כוס שמן
  • ¼ כוס שמן
  • ¾ כוס מים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
  • 1 כפית שמרים יבשים

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • 100 גרם שומשום

שלבי הכנה

  • להכניס לתוך קערת המיקסר את המחמאה המומסת, השמן, הקמח, מלח, שמרים, אבקת אפייה ומים.
  • לערבב למשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  • ליצור עיגולים ובעזרת האצבע מחוררים באמצע הכדור ומסדרים אותו יפה לטבעת חלקה.
  • כדאי שהחור יהיה יותר פתוח מחור של אצבע כי בזמן האפייה העוגייה תופחת מעט והחור מעט נסגר.
  • לסדר במעט מרווח על תבנית עם נייר אפייה.
  • למרוח ביצה ובקערית עם שומשום מצפים כל עוגיה שמרחנו ביצה.
  • להכניס לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להזהבה יפה.
מתכון עוגיות עבאדי
צילום: קרין מוריה כהן

מקור: עוגיות עבאדי – קרין מוריה כהן