מתכון של עוגיות עבאדי נדירות שמכינים מבצק נוח שיא השלמות עם פריכות מטריפה.
עוגיות קלילות ופשוטות להכנה שתמיד ימלאו לכם את הצנצנת הריקה שעל השיש בנשנוש מפנק. במיוחד!
עוגיות עבאדי בפריכות מטריפה
אין נשנוש יותר ביתי ומנחם מעוגיות העבאדי
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 כוס בירה
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 כוס שומשום
- 1 כף מלח שטוחה עדיף מלח אטלנטי
- ½3 כוסות קמח
שלבי הכנה
- בקערה לשים את כל המצרכים ביחד.
- להתחיל בנוזלים עד ליבשים.
- ללוש היטב את הכל עד לקבלת בצק אחיד.
- ליצור איזה צורה שאוהבים.
- אם רוצים טבעות ליצור נחשים קטנים ולסגור אותם בצורה של עיגולים.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם ל-190 מעלות טורבו עד להזהבה, חצי שעה בערך.
מקור: עוגיות עבאדי – אסתר טאטי
אפשר להשתמש במיי סודה במקום בירה? למה משתמשים בבירה במתכון? מה יש בה שתורם למתכון? אשמח ללמוד…תודה יעלי.
היי יעלי,
הבירה משמשת להתפחת הבצק. אפשר להשתמש במי סודה, אבל בירה גם נותנת את הטעם שלה ולא כדאי לוותר עליה.
בהצלחה!
איזה סוג בירה?
היי ספיר,
כל סוג שאת מעדיפה יעשה את העבודה.
בהצלחה ושבת שלום!
היי אין שמרים או אבקת אפיה במתכון
היי ציפי,
יש בירה ולכן אין צורך באלה.
בהצלחה ושבת שלום!
במתכון הזה לא שמים שמן, חמאה?
תודה.
גם אני תוהה לגבי זה…
היי שרה,
יש כוס שמן קנולה ברשימת המצרכים.
בהצלחה 🙂
היי,
יש כוס שמן קנולה במתכון.
בהצלחה 🙂
שלום,האם מדובר בבירה לבנה?
היי אריאלה,
נכון, אבל את יכולה להשתמש בכל בירה שאת מעדיפה.
בהצלחה ושבת שלום!
האם אפשרי עם קמח כוסמין?
היי מלי,
אכן כן, בהצלחה 🙂
מתים על עוגיות עבאדי אבל יש צליאקים במשפחה. איזה קמחים ללא גלוטן יביאו לתוצאה הטובה ביותר במתכון זה?
היי אלון,
מחיפוש בגוגל מצאנו שאחד הקמחים שיעבדו פה טוב הוא "כמו קמח מלא" של ברילי.
בהצלחה 🙂
שלום, אפשר להחליף לקמח כוסמין 80%? יש לי רגישות לקמיח חיטה, אם כן צריך לתקן מרכיבים אחרים?
היי רינה,
רק להוסיף טיפה יותר בירה בהדרגה עד שהבצק נוח לעבודה.
בהצלחה 🙂