קבלו מתכון לעוגיות סיגר גיאורגיות פריכות ומשגעות במרקם רך וחלומי.
עוגיות סיגר עם מלית אגוזים מפנקים המקפיצים את הטעם ברמות.
עוגיות סיגר פריכות עם מלית אגוזים מפנקת
מרקם רך וחלומי בטעם מושלם
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית 240 מ”ל
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 2 חבילות מרגרינה 400 גרם
- 2 גביעי שמנת חמוצה 20 מ"ל או כוס קצפת צמחית
- 700 גרם קמח כ-5 כוסות – לפי ספיגה
- 2 חלמון ביצה L
למלית:
- ½3 כוסות אגוזי מלך
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל – 20 גרם
- 2 חלבונים מביצה L
- 50 גרם אבקת סוכר לבזיקה
שלבי הכנה
- נלוש את כל החומרים לבצק יחד עד לקבלת בצק חלק ואחיד. אם יוצא מעט דביק נוסיף עוד מעט קמח.
- נחלק ל-8 כדורים, נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לפחות ל-4 שעות.
הכנת המלית:
- במעבד מזון נגרוס את אגוזי המלך דק בפולסים קצרים.
- להוסיף את שאר חומרי המלית לאגוזים ונערבב היטב.
- להוציא מהמקרר את כדורי הבצק כרבע שעה לפני תחילת הרידוד.
- לרדד כל כדור לעלה דק, ובעזרת גלגלת רגילה או זיגזג נחלק ל-8 משולשים.
- להניח מעט מהמלית (חצי כף בערך) לאורך הצלעות החיצוניות ונגלגל לצורת סיגר.
- נאפה בחום של 160-170 מעלות כרבע שעה, עד להזהבה קלה.
- לצנן ולבזוק אבקת סוכר.
מקור: עוגיות סיגר – מאיה פפיסמדוב
2 גביעי שמנת חמוצה יחד זה 400 מל ועוד 400 גרם מרגרינה זה לא האבה מדי לכמות הקמח כאן?