הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגיות סיגר עשירות באגוזים היישר מהמטבח הגיאורגי

עוגיות סיגר מבצק פריך ומילוי אגוזים בנוסח גיאורגי. מתכון פשוט ביותר לעוגיות הכי מפנקות שאפשר להגיש, לא מתוקות מדי ובדיוק מהסוג שמשאיר טעם של עוד! מושלמות לצד כוס קפה או תה צמחים ומעשירות כל רגע דל בחיוך מפנק!

עוגיות סיגר מפנקות

הדפסה
עוגיות סיגר בנוסח גיאורגי, מבצק פריך ומלית אגוזים
של: מאיה פפיסמדוב

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית 240 מ”ל

מרכיבים

  • לבצק:
  • 2 מרגרינה סה”כ 400 גרם
  • 2 גביעי שמנת חמוצה או כוס קצפת צמחית
  • 700 גרם קמח כ-5 כוסות – לפי ספיגה
  • 2 חלמון ביצה L
  • למלית:
  • 3 ½ כוסות אגוזי מלך
  • 1 כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 2 חלבונים מביצה L
  • 50 גרם אבקת סוכר לבזיקה

שלבי הכנה

  • לשים את כל חומרי הבצק יחד עד קבלת בצק חלק ואחיד. אם יוצא מעט דביק נוסיף עוד מעט קמח.
  • מחלקים ל־8 כדורים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־4 שעות לפחות.
  • מכינים את המלית – גורסים אגוזי מלך דק במעבד מזון בפולסים קצרים.
  • מוסיפים את שאר חומרי המלית לאגוזים ומערבבים היטב.
  • מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר כרבע שעה לפני תחילת הרידוד.
  • מרדדים כל כדור לעלה דק, ובעזרת גלגלת רגילה או זיגזג נחלק ל-8 משולשים.
  • מניחים מעט מהמלית (חצי כף בערך) לאורך הצלעות החיצוניות ומגלגלים לצורת סיגר.
  • אופעם בחום 170-160 מעלות במשך כרבע שעה, עד להזהבה קלה.
  • מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

הערות וטיפים

עוגיות סיגר
עוגיות סיגר
צילום: מאיה פפיסמדוב

מקור: עוגיות סיגר – מאיה פפיסמדוב