עוגיות סיגר במילוי אגוזים, היישר מהמטבח הגיאורגי עכשיו אצלכם בבית! מתכון קל ומהיר לעוגיות הכי טעימות שיש, מבצק פריך מפנק במיוחד ומלית אגוזים שמשדרגת את החוויה! עוגיות מושלמות להגשה בכל עת ומומלץ להכפיל כמויות!
עוגיות סיגר במילוי אגוזים
מתכון קל ומהיר לעוגיות סיגר מבצק פריך ומלית אגוזי מלך
ציוד
- כוס חד פעמי שתייה חמה
מרכיבים
לבצק:
- 5 כוסות קמח מנופה
- 1 כוס קצפת צמחית
- 3 חלמונים
- 300 גרם מחמאה בטמפרטורת חדר
- ½ כוס סוכר
למלית:
- 200 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
- 1 כוס סוכר
- 3 חלבונים
- 2 שקיות סוכר וניל 30 גרם
- 2 כפיות קינמון
שלבי הכנה
- מערבבלים מעט בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים מלבד הקמח.
- מוסיפים קמח ומערבלים עד קבלת בצק אחיד.
- מחלקים ל-4 כדורים ומרדדים על משטח מקומח דק דק לעלה עגול וגדול.
מלית:
- מערבבים את כל החומרים עד איחוד.
- חותכים למשולשים – שמים בקצה הרחב פס דק מן המלית ומתחילים לגלגל כלפי מעלה.
- אופים ב־180 מעלות במשך 10-15 דקות עד שהתחתית זהובה מעט – מלמעלה אמור להישאר בהיר!
- כשהעוגיות מתקררות מפזרים אבקת סוכר.
הערות וטיפים
טיפים להצלחה אפשר לקחת שקית סנדוויץ’ ולשים בתוכו מעט מן המלית לחתוך טיפה מהקצה ובעזרתו מזלפים את המלית על הבצק לגבי הבצק, הקמח מדוד במדויק אבל במידה ובכל זאת שהבצק יוצא מעט יבש, מוסיפים בהדרגה כמה כפות מים. במידה יוצא רטוב מוסיפים בהדרגה כמה כפות קמח בהדרגה אבל מנופה.
מקור: בת אל משה
להשאיר תגובה