עוגיות סיגרים מבצק פריך טעים ומשגע, שמכינים בקלות! עוגיות פרווה מבצק שנמס בפה ומלית מפנקת בייחוד שכל אחד ישמח לאכול! מתכון פשוט שכולם יכולים להכין ולא משאיר תירוצים שלא! עוגיות מושלמות להגשה בכל שעה ביום.
סיגרים במילוי אגוזים
מתכון פשוט לעוגיות סיגרים במילוי אגוזים
מרכיבים
לבצק:
- 200 גרם נטורינה
- 2 חלמונים
- 3 כוסות קמח
- ½ מיכל שמנת צמחית מתוקה
למילוי:
- 2 כוסות אגוזים גרוסים
- 2 חלבונים
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- ½ כפית קינמון
שלבי הכנה
- לשים את כל מרכיבי הבצק יחד עד איחוד. עוטפים את הבצק בניילון ושמים למנוחה במקרר למשך לפחות שעתיים.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעיגול בגדלים שווים.
- להכנת המילוי: טוחנים במעבד מזון את האגוזים למרקם הרצוי (רצוי לטחון די דק), מוסיפים סוכר, מערבבים ומוסיפים חלבונים. אמורה להתקבל מסה יחסית יציבה אך ניתנת לזילוף (בדומה למרציפן רך למשל). את התערובת שקיבלנו מומלץ להעביר לשק זילוף.
- חותכים עם גלגלת משוננת ל-8 חלקים משולשים, ושמים לאורך מעט מהמילוי ואז סוגרים לצורת קרואסון.
- מניחים על נייר אפייה, ואופים ב־170 מעלות למשך חצי שעה בערך או עד הזהבה.
- מקררים ומפזרים אבקת סוכר.
מקור: סיגרים רכים – דינה סבח
להשאיר תגובה