קבלו מתכון המושלם הזה של סהרוני שקדים, בטעם מופלא.
עוגיות מיוחדות במינן עם מתכון שונה מכל השאר שביס קטן מהן הוא תענוג מושלם.
עוגיות סהרוני שקדים/קוקוס
ציוד
- כוס: כוס חד פעמי חמה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 100 גרם חמאה / מחמאה
- ½ כוס אבקת סוכר
- גרידת לימון מחצי לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף מים/חלב
- ¼ כפית מלח קורט
- ¾ כוס קמח
- ½ כפית אבקת אפייה
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כוס שקדים טחונים / כוס קוקוס
שלבי הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה או בלישה ביד, לערבל 100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת חדר, או מחמאה.
- נערבב יחד עם חצי כוס אבקת סוכר, גרידת לימון מחצי לימון, כפית תמצית וניל, כף מים/חלב, ופחות מרבע כפית מלח.
- נוסיף 3/4 כוס קמח, חצי כפית אבקת אפייה, 2 כפות קורנפלור, כוס שקדים טחונים או כוס קוקוס. נלוש לבצק רך.
- נוציא מהקערה ונקמח משטח עבודה, נגלגל את הבצק בקמח.
- נקרוץ ממנו חתיכות בגודל קצת יותר מזית, ונעשה נקניק על השיש, נקפל לצורת סהרון.
- נניח בתבנית אפייה, נכניס לתנור שחומם מראש.
- נאפה על אפייה רגילה של 2 קווים על 170 מעלות, בערך ל-10 דקות. לא לזוז מהתנור כי זה נשרף ברגע!
- כשהעוגיות יוצאות מהתנור לחכות 10 דקות ונפזר אבקת סוכר.
הערות וטיפים
מקור: עוגיות סהרוני שקדים – מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
להשאיר תגובה