מתכון של עוגיות קלות להכנה, מהירות וכאלו שאפשר להכין תמיד ממצרכים שיש בכל בית.
עוגיות סהרונים טעימות במיוחד, נמסות בפה ופשוט נמסות בכל ביס.
עוגיות סהרונים ב-10 דקות עבודה
הכנה מהירה תוך 20 דקות הכנה לכל היותר.
ציוד
- 1 קערה גדולה לערבוב
- 1 כוס חד פעמי 240 מ”ל
מרכיבים
בקערה:
- 200 גרם חמאה רכה מאוד/ מרגרינה/או נטורינה.
- 1 כוס אבקת סוכר
- ½ לימון מגורד גרידה מחצי לימון
- ½ תפוז מגורד גרידה מחצי תפוז
- קורט מלח
- 1 כפית אבקת אפיה
- ½ כפית סודה לשתיה
- ½1 כוסות קמח לבן מנופה
- 4 כפות גדושות קורנפלור
- 2 כוסות שקדים טחונים אפשר גם פיסטוקים או בוטנים. אפשר לטחון כול מיני פיצוחים שהיו במקפיא אפילו מלוחים העיקר שתהיה כמות של 2 כוסות.
- ½ כוס קוקוס
- ½ כוס שומשום
- 2 כפות מים או מיץ תפוזים או חלב
- 1 כפית תמצית וניל
שלבי הכנה
- נלוש הכול ביחד עד קבלת בצק.
- נקרר כ7 דק במקרר.
- נקרוץ עיגול בגודל זית גדול.
- נגלגל ביד לצורת חצי סהר ולהניח בתבנית ברווחים.
- נאפה על חום של 180 מעלות .
- לאחר אפייה נקרר טוב.
- נאכסן בכלי אטום.
מקור: סופיה אביטל
היי
כמה זה 2 כוסות שקדים בגרמים?
היי רעות,
200 גרם. בהצלחה 🙂