הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגיות מקרוט לפורים מבצק חלומי

מתכון עוגיות מקרוט

מתכון לעוגיות מקרוט לפורים – עוגיות מבצק חלומי.

מגולגלות עם סולת במילוי תמרים, וסירופ סוכר מפנק.

מתכון עוגיות מקרוט

עוגיות מקרוט לפורים

הדפסה
עוגיות סולת ותמרים מפנקות!
של: שולה הרשטיק

ציוד

  • קורץ של מעמול
  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

לבצק:

  • 1 קילו סולת
  • ½ קילו קמח
  • 3 ביצים
  • ½1 שקיות אבקת אפייה 15 גרם
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
  • 3 כפות סוכר שטוחות
  • ½1 כוסות שמן
  • מים פושרים כמה שנכנס עד לקבלת בצק אחיד שלא נדבק

למלית:

  • 2 חבילות תמרים בוואקום 1 קילו בסה”כ
  • מעט שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1 כפית קינמון גדושה

לסירופ:

  • 3 כוסות מים
  • 3 כוסות סוכר
  • מיץ לימון מלימון שלם סחוט

שלבי הכנה

הכנת הבצק :

  • נלוש את כל החומרים לבצק יחד עד לקבלת בצק אחיד שלא נדבק.
  • אפשר להוסיף מים פושרים במידה וצריך.
  • נחלק את הבצק ל-8 חלקים, וכל חלק נרדד לעלה דק.

הכנת המלית :

  • נטגן את 2 חבילות התמרים עם מעט שמן.
  • נוסיף את שאר המצרכים למלית, ונבשל עד לריכוך.
  • נסיר מהאש ונצנן, ואז נמרח על הבצק.
  • נגלגל לרולדה, ובעזרת קורץ של מעמול נקרוץ צורות מעל.
  • נכניס לאפייה עד השחמה בתנור על 175 מעלות.

הכנת הסירופ:

  • נבשל את כל מרכיבי הסירופ יחד עד לקבלת גוון בהיר.
  • איך שהעוגיות יוצאות, נזגג מעל סירופ.
מתכון עוגיות מקרוט
צילום: שולה הרשטיק

מקור: עוגיות מקרוט לפורים – שולה הרשטיק